Saken oppdateres.

Samtidig som kjeden har måttet stenge én butikk, har salgstallene skutt i været for Europris under koronakrisen, melder selskapet.

Ifølge Europris selv, har selskapet ikke opplevd omfattende spredning av sykdommen, utover at en butikk har blitt stengt ned som følge av virussmitte. I en børsmelding mandag skriver selskapet at det iverksatte krisetiltak i en tidlig fase.

Nedstengingen av én av kjedens 264 butikker skjedde som følger av at en ansatt ble bekreftet smittet, og det jobbes nå med å desinfisere butikken.

Samtidig har økt kundetrafikk, samt hamstring av varer, ført til det selskapet beskriver som en «unormal» salgsøkning. Europris skriver at de for øyeblikket har god varebeholdning, men tar likevel et forbehold:

«Hamstring kan resultere i at enkelte butikker blir utsolgt for enkelte varer i korte perioder»

Matvarebutikker er omfattet av regjeringens liste over samfunnskritiske funksjoner, og holder derfor åpent som normalt.

«Noen butikker har kortet ned åpningstidene sine som følge av at de holder til i kjøpesentre der åpningstiden er blitt kortere. I alle sine andre butikker vil Europris prøve å opprettholde normale åpningstider, slik at kundetrafikken kan spres utover en lengre periode i løpet av dagen», skriver selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.