Danske All Things Live, som for et par år siden kjøpte Stand Up Norge og humorscenen Latter, kjøper nå Stageway-gruppen som består Stageway Talent, Stageway Teater og Komon-Stageway. Det fremgår av en pressemelding fra selskapene.

Knut Meiner (66) er arbeidende styreformann i eventselskapet Komon-Stageway, som han eier 50 prosent av. Han er tydelig på at selskapene skal eksistere som de er, og forklarer salget med videre ambisjoner.

– Det er helt vesentlig at vi får være med i et selskap med høye vekstambisjoner. Ellers hadde vi ikke solgt. Vi har tross alt investert en ikke ubetydelig del av kjøpesummen i All Things Live.

Danskregistrerte All Things Live eies av det nederlandske «private equity»-fondet Waterland, og driver for tiden med oppkjøp av flere selskaper i Europa. Meiner omtaler dem som «veldig ambisiøse».

– De er veldig i siget om dagen, og er sikkert ikke ferdige med å kjøpe i Norge.

Meiner forteller at de nå blir medeiere i noe mye større – selv om han selv ikke vet hvor stor eierandel de får. Salgsbeløpet vil han heller ikke ut med.

– Men det var en hyggelig sum, sier han.

Stand Up Norge solgt for 227 millioner kroner

Da salget av Stand Up Norge ble annonsert i 2019 ville heller ikke partene ut med kjøpesummen. Den ble derimot kjent da årsregnskapet for 2020 ble offentliggjort i fjor. Humordronning Elina Krantz tjente drøye 227 millioner på salget av livsverket.

Selv om vi nå befinner oss på andre siden av en pandemi, er det verdt å nevne at Stand Up Norge i 2019 omsatte for 112,5 millioner kroner. Komon-Stageway omsatte for nærmere 130 millioner kroner samme år.

Stageway Talent og Stageway Teater omsatte for henholdsvis 190,5 millioner og 33,8 millioner kroner.

Ylvis-brødrene blir en del av et dansk konsern.
Ylvis-brødrene blir en del av et dansk konsern. (Foto: Håkon Mosvold Larsen,/NTB Scanpix)

Meiner omtaler dette som en «unik mulighet», og sier gruppen får ta del i et større fellesskap med mye kompetanse både nasjonalt og internasjonalt. All Things Live, som ble etablert i 2018, har også kjøpt konsertarrangøren Atomic Soul og Friction i Norge, og andre selskapet i bransjen i Sverige, Danmark og Finland.

Sjokkerende bra gjennom pandemien

Under pandemiårene 2020 og 2021 ble inntektene til Komon-Stageway barbert til henholdsvis 46 og 42 millioner kroner.

– Det skulle bare mangle, humrer han på telefonen fra Marbella, før han legger til:

– Men vi kom oss nesten sjokkerende bra gjennom pandemien.

Han forteller om en strevsom tid der han opplevde å kontinuerlig slåss med politikere om å få tilstrekkelig med koronastøtte. De fikk til slutt 700.000 kroner i støtte for å dekke faste, uunngåelige kostnader.

Komon-Stageway faller inn under Næringsdepartementet, og hadde således helt andre ordninger enn Kulturdepartementet.

Meiner omtaler ordningen som «latterlig dårlig».

– Hvor vanskelig er det å bli enige om en pris i en slik transaksjon når aktiviteten har vært så unormal de siste to årene?

– De har gjennomført en «due diligence» (selskapsgjennomgang, red.anm.), og sett på historikken vår. De har god tro på oss.

Selskapet Stageway, som har drevet med artister siden 80-tallet, slo i 2012 sammen Stageway Event med eventbyrået Komon. Stageway Talent driver med management av artister og har blant annet bandet Madrugada i stallen. Ylvis-brødrene er tilknyttet Stageway Teater som driver med scenevirksomhet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.