Det norske it-selskapet Evry har inngått avtale om fusjon med den finske it-kjempen Tieto. Dermed tar de to selskapene sikte på å skape en ny nordisk it-gigant som vil ha rundt 24.000 ansatte og en omsetning på 30 milliarder kroner.

Transaksjonen verdsetter Evry til 35,48 kroner per aksje, noe som gir en markedsverdi for hele Evry på nær 13,2 milliarder kroner. Dette er drøyt 15 prosent høyere enn sluttkurs mandag.

Det er Tieto som er overtagende part i transaksjonen og dagens Evry-aksjonærer vil få 0,12 Tieto-aksjer og 5,28 kroner i kontanter for hver Evry-aksje eid.

Etter transaksjonen er gjennomført vil dagens Evry-aksjonærer eie 37,5 prosent av det sammenslåtte selskapet. Samlet kontantgodtgjørelse til Evry-aksjonærene er på nær to milliarder kroner.

Aksjene i det sammenslåtte selskapet vil fortsatt være notert på den offisielle Nasdaq-listen i Helsingfors og Stockholm. I tillegg vil selskapet søke om notering på Oslo Børs.

Danner it-gigant

Det sammenslåtte selskapet skal hete TietoEvry og vil tilby tjenester innen digital rådgivning, industriprogramvare og avanserte sky- og plattformtjenester. Selskapet vil også tilby fintechløsninger for en global bank- og finansindustri, samt en omfattende portefølje av helse- og velferdsløsninger og tjenester til offentlig sektor.

– Det kombinerte selskapet vil være godt posisjonert til å ha en sentral rolle i den digitale transformasjonen i hele Norden, sier konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto i en pressemelding.

TietoEvry får også mer enn 5.000 digitale konsulenter i Norden, samt en global kompetansebase på om lag 10.000 konsulenter. Selskapet vil være en av de største arbeidsgiverne innenfor digitale tjenester og programvare i Norden.

Hovedkontor i Finland

Etter at fusjonen er godkjent, blir Thomas Franzén styreleder og Kimmo Alkio konsernsjef i det sammenslåtte selskapet, TietoEvry.

Dagens Evry-sjef, Per Hove, vil fortsette i sin stilling frem til transaksjonen er avsluttet, og jobbe tett med konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto i integrasjon av de to selskapene.

Selskapet vil ha hovedkontor i Espoo i Finland og konsernfunksjoner og ledelse i Oslo, Stockholm og Espoo.

De to selskapene venter årlige kostnadssynergier på 75 millioner euro, tilsvarende rundt 735 millioner norske kroner.

Fusjonen er betinget av godkjennelse fra generalforsamlingene i Tieto og Evry.

Evrys største aksjonær, et fond rådgitt av Apax Partners, som handler gjennom selskapet Lyngen Holdco, har forpliktet seg å stemme i favør for sammenslåingen.

Det kjente aktivistfondet til den svenske finansmannen Christer Gardell, Cevian Capital, er Tietos største aksjonær, og har forpliktet seg til å stemme for fusjonen.

Transaksjonen antas fullført i fjerde kvartal 2019 og senest innen første kvartal 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.