Onsdag kveld etter børsstengning la sosiale medier-giganten Meta Platforms Inc, tidligere Facebook, frem resultater for fjerde kvartal.

Inntektene var på 33,67 milliarder dollar i kvartalet, sammenlignet med 28,07 milliarder dollar i samme periode i fjor. Det tilsvarer en økning på 20 prosent. På forhånd var det ventet en omsetning på 33,4 milliarder dollar, ifølge estimater fra Refinitiv.

Resultat per aksje var på 3,67 dollar, som er en nedgang fra 3,88 dollar per aksje i samme kvartal året før. På forhånd ventet analytikerne et resultat på 3,84 dollar per aksje.

Meta-aksjen stupte i etterhandelen på Wall Street onsdag. Ved åpningstid på Wall Street torsdag falt aksjen 24 prosent, og aksjonærverdier for 1900 milliarder kroner ble dermed barbert bort. Det er det største børsfallet for et amerikansk selskap noensinne, ifølge Bloomberg.

Varsler lavere vekst enn ventet

Selskapet skuffet også forventningene til antall brukere. I kvartalet kan Meta vise til 1,93 milliarder daglige brukere, mens det på forhånd var ventet 1,95 milliarder daglige brukere. På månedsbasis hadde Meta 2,91 milliarder brukere, mot ventede 2,95 milliarder månedlige brukere.

Besøkte Zuckerbergs VR-verden: – Det trengs overvåkning
Det kan føles litt ubehagelig å være kvinne i metaverset, oppdaget Bloombergs Parmy Olsen. Følg henne inn i Zuckerbergs VR-verden.
03:45
Publisert:

Videre varslet selskapet at inntektene i første kvartal ville være på mellom 27 og 29 milliarder dollar. Det er lavere enn analytikerestimatet på 30,25 milliarder dollar.

Kan bidra til økt turbulens

DNB-analytiker Christoffer W. Bjørnsen tror lavere antall aktive brukere enn ventet, samt selskapets guiding for første kvartal, er årsaken til det bratte fallet i etterhandelen.

– Selskapet indikerte at veksten inneværende kvartal blir lavere enn hva analytikerne hadde ventet, og at det ser noe flyt av brukere bort fra de mest lønnsomme plattformene sine. Derfor vil aksjemarkedet nå frykte at fremtiden er mer dyster enn man trodde tidligere, sier han.

Bjørnsen utelukker ikke at Meta-resultatet kan bidra til økt turbulens på børsene de neste dagene. Det til tross for at andre teknologiselskaper har rapport bedre kvartalstall og guiding enn ventet det siste døgnet.

– Det vil bli en motvind. Likevel vil jo gode selskaper fortsette å gjøre det bra uavhengig av dette. Hvis andre selskaper enn Meta faller som følge av dette, for eksempel i Oslo, så vil vi se på det som en kjempemulighet, sier Bjørnsen.

Flere faktorer

Selskapet er blitt rammet av en rekke faktorer som har påvirket veksten, som at Apple iOS har endret personvernreglene og andre makroøkonomiske utfordringer.

Veksten er lavere enn ventet grunnet høy inflasjon og forsyningskjedeproblemer – som påvirker annonsørenes budsjetter. Selskapet sier også at det er et skifte over til produkter som ikke genererer like mye inntekter, som Reels. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.