Oppgangen på børsene i New York torsdag er den kraftigste på mange måneder. Det kommer etter at investorene tidligere i uken har vært meget avventende, spent på starten på resultatsesongen når selskapene legger frem kvartalsrapportene. Spenningen ble utløst torsdag, og selskapene skuffet ikke, snarere tvert imot.

Det utløste optimisme blant investorene, og alle tre ledende amerikanske børsindeksene sluttet alle kraftig opp:

  • Industritunge Dow Jones, som består av 30 de ledende børsnoterte selskapene, endte opp 1,55 prosent
  • Den brede samleindeksen S&P 500, som består av 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, var opp 1,71 prosent
  • Nasdaq Composite, som domineres av teknologiselskaper, sluttet opp 1,73 prosent

De tre indeksene har ikke steget så mye siden henholdsvis mai, mars og juni i år.

Fire bank- og finansgiganter la frem resultater før New York-børsen åpnet i dag, samtlige med bedre tall for tredje kvartal enn analytikerne hadde ventet.

Samtidig fikk børsene drahjelp fra septembertallene for nye søkere av arbeidsledighetstrygd, som endte på 293.000 personer, det laveste siden pandemien startet. Ventet var 320.000 personer. Også antallet søkere som har fått ledighetstrygd tidligere, var lavere enn ventet i september, 2,293 millioner mot antatt 2,670 millioner.

Svingt kraftig

Storbankene steg alle kraftig i førhandelen, og de svingte kraftig i de første timene, flere også godt i minus i en periode, før de alle endte pent i pluss.

Onsdag la også JPMorgan Chase frem resultater, som også var bedre enn analytikernes forventninger, men ble ikke premiert. Bank- og finansaksjer er tross alt opp 40 prosent det siste året, så mye av de gode resultatene kan alt være priset inn i aksjekursene.

Alle de store tech-aksjene i pluss

På Nasdaq er alle de 20 mest omsatte selskapene i pluss.

Apple opp for første gang på fem dager, pluss 2,0 prosent. Apple varslet tidligere i uken at selskapet sliter med leveranser som følge av pandemien, og må kutte produksjonsmålene for Iphone 13, men nå melder selskapet torsdag at investorene er altfor opptatt av forsyningsproblematikken. Apple prises nå høyest av alle selskapene på teknologibørsen, til over 2300 milliarder dollar.

Paypal stiger 3,9 prosent og Google-eier Alphabet er opp vel 2,6 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.