Storebrand, KLP, Danske Bank, Nordea og DNB har alle nedjustert renta på nye fastrentelån, skriver Finansavisen.

Storebrand har satt ned fastrenta to ganger i august, det samme har KLP Banken.

– Historisk har 3–4 prosent av lånesøknadene våre vært søknader om fastrentelån, de siste dagene har vi vært på 35–40 prosent, sier leder for bank og personmarked Caroline Johansen i Storebrand til Finansavisen.

Også i KLP har de merket en økning i antall personer som ønsker å binde renta. I august valgte 12,5 prosent av kundene som tok opp nye lån, fastrente. I første kvartal var andelen 3 prosent.

Samme erfaring har DNB og Danske Bank.

– I tråd med at Øystein Olsen & Co begynte å sette opp styringsrenta i år har vi merket en markant oppgang i interessen rundt boliglån med fastrente hos våre kunder. Likevel har ikke den faktiske glidningen fra flytende til fast beveget seg stort de siste par månedene, sier pressesjef Øystein André Schmidt til Finansavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.