The Federal Reserve holder renten uendret i intervallet 1 % – 1,25 % i november, men gir klare signaler om at sentralbanken fortsatt åpner for å heve renten i midten av desember.

Dagens avgjørelse kom langt fra overraskende på markedet. Nær sagt ingen eksperter ventet en renteøkning nå. Hvis renteøkningen kommer i år, blir det i desember, har det vært bred enighet om.

I en uttalelse onsdag kveld skriver sentralbanken at økonomien i USA er «solid», noe som er en sterkere uttalelse enn de ga i september. Da ble veksten i økonomien beskrevet som «moderat».

Fed påpeker at kjerneinflasjonen har vært «soft».

Kjerneinflasjonen falt fra 1,4 prosent i juli til 1,3 prosent i september, og er fortsatt langt under Feds mål om 2 prosent.

Optimistisk sentralbank

Sentralbanken er imidlertid optimistisk og tror at inflasjonen vil stabilisere seg på 2-prosentmålet på mellomlang sikt. Prosessen med å trappe ned stimuleringstiltakene fortsetter.

Det var ingen uenigheter på rentemøtet, skriver Marketwatch.com.

Den amerikanske sentralbanken har hevet renten tre ganger de siste 12 månedene, og har varslet at det kan komme tre endringer til i 2018.

Nå som rentemøtet er over, flytter markedets oppmerksomhet seg over til Det hvite hus, der president Donald Trump forventes å annonsere på torsdag hvem han ønsker som ny sentralbanksjef.

Yellens tid som sentralbanksjef er over 1. februar neste år.

Mye tyder på at Trump har bestemt seg for at Jerome Powell som hennes etterfølger.(Vilkår)

Meretes utvalgte: En liten skatt fra Chile til 160 kroner
De fleste chilenske vinene til salgs til Norge kommer fra store produsenter. De Martino er en liten produsent, men er blant de aller beste.
00:55
Publisert: