De to Ferd-arvingene og søstrene Alexandra (22) og Katharina (23) Gamlemshaug Andresen er verdens yngste milliardærer, ifølge den årlige kåringen til magasinet Forbes.

Mens Katharina har uttalt at planen er å innta familieimperiet Ferd, som blant annet er hovedeier i oljeserviceselskapene Aibel og Interwell, har Alexandra holdt en lav profil og sjelden snakket om Ferd og milliardformuen.

Nå gjør hun derimot et unntak. I en spørsmålsrunde på billeddelingstjenesten Instagram for hennes 75.800 følgere, svarer den yngste av Ferd-arvingene på spørsmål om hvordan hun er blitt milliardær i en så ung alder:

Skjermdump av Alexandra Andresens Instagram-story.
Skjermdump av Alexandra Andresens Instagram-story. (Foto: Instagram)

– Jeg har ikke gjort en dritt. Alt er arvet. All «kred» går til faren min og de hardtarbeidende menneskene i Ferd, skriver Andresen.

«Gi rosen til de som fortjener det»

I en melding til DN skriver Andresen at hun nå er mer åpen rundt milliardformuen fordi mange tror hun har skapt den selv.

– Jeg vil ikke ha og fortjener ingen ære for det andre har jobbet så hardt for. Min far og de ansatte i Ferd fortjener all heder og ære for arbeidet de har lagt inn i å bygge dette selskapet. Jeg er ikke en person som er «å se opp til» eller be om finansielle råd fra.

– Jeg ville bare gjøre det klart og gi rosen til dem som fortjener det, skriver hun.

Verdiene i Ferd passerte i fjor sommer 30 milliarder kroner for første gang.

Etter at faren Johan H. Andresen overførte Ferd-formuen til døtrene i 2007 har Katharina og Alexandra knivet om å være Norges rikeste kvinne. I 2016 var det lillesøster Alexandra som tronet på topp, men i fjor var det storesøster Katharina som trakk det lengste strået, med en ligningsformue på 7,73 milliarder kroner.

Vil vinne OL

Alexandra Andresen skriver at hun ofte får spørsmål fra andre om å hjelpe dem økonomisk.

– Dessverre kan jeg ikke hjelpe noen av dem. Det er ikke sånn at jeg har pengene på bankkontoen min.

Det er ikke sikkert at Alexandra Andresen ønsker å jobbe i Ferd slik som storesøsteren. Andresen, som driver aktivt med hestesport, avslører på Instagram-profilen at et av hennes største mål er å vinne OL.

Andresen ønsket ikke kommentere fremtiden i Ferd eller OL-planene overfor DN.

- De ønsker å komme hjem og føle seg beriket, ikke fyllesyk.
Flere bedrifter legger firmaturen til Svalbard.
01:20
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.