En bitcoin ble lørdag kveld omsatt for rundt 48.200 dollar, tilsvarende omtrent 440.300 norske kroner.
Bitcoin-kursen har sunket kraftig det siste døgnet, og falt så lavt som til 42.296 dollar. De siste 24-timene har Bitcoin falt rundt ti prosent.
Dette er et fall på nær 29 prosent fra rekordnivået i begynnelsen av november, da prisen var 67.500 dollar.
Bitcoin drar med seg andre kryptovalutaer nedover. Ethereum, den nest største kryptovalutaen falt hele 17,4 prosent på det verste. Lørdag kveld falt ethereum rundt fem prosent.
Det totale kryptomarkedet mistet rundt en femtedel av sin verdi, og falt til 2,2 billioner dollar, ifølge trackeren CoinGecko.
Omikronfrykt
Bakteppet for fallet er internasjonal markedsuro utløst av frykten for den nye virusmutasjon fra sør i Afrika.
Vijay Ayyar, som leder Asia og Stillehavs-virksomheten til kryptobørsen Luno i Singapore, opplyste til nyhetsbyrået Bloomberg at en del tradere med høy belåning gikk på store tap lørdag.
– Markedene har vært nervøse med all usikkerheten rundt omikron, der det nå dukker opp smittede i mange land. Det er vanskelig å si hva det betyr for økonomien og markedene - da oppstår usikkerhet, sier han.
Før pandemien ble bitcoin ofte ansett som en trygg havn i urolige markeder, men falt i likhet med tradisjonelle investeringer i aksjer og andre aktivaklasser under det store koronakrakket i fjor.
Bitcoin har fulgt den teknologitunge Nasdaq-indeksen tett under pandemien, men denne koblingen har vært nær fraværende de siste ukene, skriver Bloomberg.
Innførte Bitcoin som betalingsmiddel
Mange solgte unna med kursfallet lørdag, men en som fortsetter å kjøpe - det er presidenten av El Salvador.
I en melding sent fredag kveld, lokal tid, skriver landets president Najib Bukele, som titulerer seg CEO - eller konsernsjef - av El Salvador, at landet har kjøpt bitcoin på kursfallet.
Landet har hamstret 150 Bitcoins etter at prisene falt under 50.000 dollar, ifølge cointelegraph.
Med de siste kjøpene utgjør El Salvadors Bitcoin-reserve nå 1270 Bitcoins, som er verdt nesten 60,3 millioner dollar.
Innbyggerne i den lille republikken i Mellom-Amerika er foreløpig alene i verden med å ha innført kryptovalutaen Bitcoin som offentlig betalingsmiddel.
I september kunne han meddele på Twitter at nasjonalforsamlingen i landet hadde godkjent det han kaller «bitcoinloven» , og at kryptovalutaen dermed var blitt et fullkomment betalingsalternativ i landet.
Myndighetene i landet lanserte samtidig den digitale lommeboken «Chivo» – som på salvadorisk slang betyr «kul», ifølge CNBC. President Bukele figurerer i tillegg med beskrivelsen «verdens kuleste diktator» på sosiale medier.
Presidenten har lenge vært klar på at han ønsker å bruke geotermisk energi – det vil si vulkansk varme i jorden – på å utvinne Bitcoin. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.