Solcelleselskapet Otovo økte omsetningen med 190 prosent til 88 millioner kroner, opp fra 30 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag morgen.

– Vi er veldig fornøyd med salgs- og installasjonstallene for tredje kvartal 2021. Salget er opp 2,5 ganger år-til-år i kvartalet, fra 584 til 1470 solgte enheter. Vi så daglige, ukentlige og månedlige salgsrekorder i alle våre markeder og kvartalet som helhet ble vårt beste til dags dato, sier daglig leder Andreas Thorsheim i kvartalsrapporten.

Til tross for inntektsveksten, fortsetter selskapet å bruke penger raskere enn det får inn. Årets tredje kvartal endte med et resultat før skatt på minus 39,39 millioner kroner, mot minus 25,98 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor. I forrige kvartal var resultatet på minus 42 millioner kroner.

Kontantstrømmen endte på minus 40 millioner kroner, mens selskapets marginer steg fra 16,1 prosent i andre kvartal til 17,5 prosent.

Otovo-aksjen steg om lag tre prosent på Børsen torsdag ettermiddag.

Dyr strøm gir økt etterspørsel

Tidligere i høst sa Otovo-sjef Andreas Thorsheim til DN at selskapet nyter godt av de høye strømprisene, ettersom nordmenn da ønsker alternative strømkilder.

– Mye sol og høye strømpriser, gjør solcelleanlegg mer verdifullt, sa han i september.

Da fortalte Thorsheim at den økende interessen for solcellepanel tiltok rundt påsketider, da strømprisene for alvor begynte å stige.

Otovo har nylig ansatt Christian Rahn som ny direktør for Otovos operasjoner i Tyskland.

– Polen og Italia leverer veldig sterke kvartaler, selv før de avslutter hele sitt driftsår. I Tyskland er vår daglige leder Christian Rahn på plass og er i rute med å bygge et sterkt team i tide for lansering. Vi vil lansere før slutten av året, noe som gjør det til vår tredje store landlansering i løpet av 12 måneder, sier Thorsheim.

Tror aksjen kan dobles

Aksjeanalytiker Adrian Bergem i Arctic Securities er godt fornøyd med torsdagens kvartalsrapport for selskapet. Meglerhuset har nå et kursmål på 45 kroner aksjen, mot dagens kurs på om lag 20 kroner.

Analytikeren trekker frem det nysalget, samt den positive utviklingen i Brasil.

– Brasil er et gigantisk marked, faktisk større enn Tyskland, og kan utgjøre en videre oppside for Otovo utover Europa, sier Bergem.

Han begrunner det skyhøye kursmålet med prisingen av konkurrenter, og viser til den tyske konkurrenten Enpal som det mest sammenlignbare selskapet. Enpal installerte om lag 5000 systemer i fjor og ligger an til det dobbelte i år. Det hentet nylig penger, og ble da verdsatt til om lag 9,3 milliarder norske kroner, ifølge Bergem.

Aksjeanalytiker Adrian Bergem i Arctic Securities mener selskapet leverer til forventningene.
Aksjeanalytiker Adrian Bergem i Arctic Securities mener selskapet leverer til forventningene. (Foto: Privat)

– Hadde man hatt samme verdsettelse på Otovo, skulle aksjen ligget på røflig 80 kroner, sier Bergem, som likevel poengterer at man må være forsiktig med å gjøre slike sammenligninger direkte.

Torsdag er Otovo verdsatt til om lag 2,1 milliarder kroner på Børsen.

– Nøkkelutfordringen fremover blir å klare å levere på en videre vekst i salget i tråd med det de har kommunisert. Og så langt lover det godt. Med vekst kommer etter hvert lønnsomhet, noe vi anslår vil skje i 2023, sier Bergem. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.