Hans Henrik Scheel har kommunisert internt i Finansdepartementet at han skal slutte som finansråd.

– Jeg har meldt at jeg ønsker å gå av 1. august, bekrefter Scheel overfor DN.

Det ligger ingen dramatikk bak avgjørelsen, forteller han:

– Jeg blir 67 til høsten. Det er et passelig tidspunkt å finne noe annet å drive med.

Skattenestor

Scheel slutter ikke i departementet, men går over i en 60 prosent stilling som spesialrådgiver.

Byråkrat-veteranen har vært finansråd, altså Finansdepartementets øverste, ikke-politiske sjef siden 2015. Han begynte i departementet på 80-tallet, etter studier i samfunnsøkonomi. Han har vært store deler av karrieren i departementet, med noen avbrekk. Fra 2011 til 2015 var han administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå.

Scheel har jobbet mye med skattepolitikk, blant annet i flere utvalg. I 2014 presenterte det såkalte Scheel-utvalget sin rapport om det norske skattesystemet.

– Skal du fortsette å jobbe med skattespørsmål fra august?

– Det er ikke klarlagt ennå. Det blir opp til den nye finansråden, sier Scheel.

– Føles rart

Jakten på en etterfølger begynner før Scheel slutter som finansråd. Han kommer ikke til å ha noen rolle i denne prosessen, forteller han til DN.

– Hvordan føles det?

– Det føles rart, det kan jeg si. Men jeg kommer til å bli vant til det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.