En boligkjøper tok i september 2017 over en fireroms leilighet for 2,78 millioner kroner. Kjøperen fikk opplyst at badet ble pusset opp i perioden 2013 til 2014, men at badet hadde tilstandsgrad to (skalaen går fra null til tre, null er best, journ.anm.).

En stund etter å ha overtatt leiligheten, gikk kjøperens sønn gjennom gulvet da han tråkket på det. Da ble det avdekket at det var luftlommer under baderomsflisene som førte til at de knakk lettere.

«Svak håndverksmessig utførelse»

Kjøperen engasjerte et selskap for å gjennomføre befaring av baderommet, som følge av hendelsen.

I rapporten fra selskapet kommer det frem at enkelte fliser hadde blitt lagt feil, og at de knekte flisene avdekket «svak håndverksmessig utførelse av flisleggingen.»

Kjøperen av boligen hentet derfor inn to pristilbud. Ett på utbedring av hele badet, og ett på utbedring av baderomsgulvet. Ifølge Finansklagenemndas uttalelse, krevde kjøperen i første omgang erstatning for utbedring av hele badet på 445.521 kroner, og subsidiært erstatning for utbedring av baderomsgulvet på 47.925 kroner.

Mener kjøper reklamerte for sent

Selgeren av boligen hadde boligselgerforsikring fra Protector Forsikring asa. Protector forklarer at de ikke har fått kontakt med selgeren av leiligheten i forbindelse med behandlingen av saken i Finansklagenemnda, men hevdet at det ble reklamert for sent.

Kjøperen av leiligheten reklamerte i mars 2019, over ett og et halvt år etter at leiligheten ble overtatt.

Dette var ikke Finansklagenemnda enig i, og la til grunn at kjøperen hadde reklamert kort tid etter at manglene ved baderomsgulvet ble oppdaget.

Nemnden kom til slutt frem til at det forelå en mangel ved boligen, og ga derfor kjøperen medhold.

Samtidig valgte nemnden å legge til grunn prisanslaget for utbedring av baderomsgulvet – ikke for hele badet – og landet på at kjøperen hadde krav til 35.000 kroner i erstatning. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.