Oslo Børs endte ukens siste handelsdag med en nedgang på 0,7 prosent – etter fire dager med oppgang. I USA ble det en rolig ukeavslutning.

Mens markedet venter på en ny krisepakke fra den amerikanske staten, har presidentvalgkampen i USA så vidt begynt. Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank tror ikke nøkkeltall som publiseres i uken som kommer vil gi de store utslagene i finansmarkedene.

– Markedene har jo steget kraftig de siste månedene, med en økning på 50 prosent for globale aksjer målt i dollar siden bunnen i mars. Vi har sett luftige verdsettelser, men det skyldes i hovedsak teknologisektoren etter voldsom oppgang. Nå ser vi imidlertid en ny tendens: Investorene tenker på andre sektorer igjen, blant annet bank/finans, energi og industri, som er billigere og periodevis litt uglesett og mer avhengige av økt tillit til de økonomiske utsiktene, sier han.

Frykter ikke like dyp smell

– Hvorfor skjer dette nå?

– Vår hypotese er at investorene tør å satse litt bredere. Vi må huske på at selv om vi nå har en oppblussing av koronasmitte i Europa og andre deler av verden, er smittesituasjonen avtagende i USA. Og selv om stadig flere tar innover seg at viruset vil forbli en trussel og et forstyrrende moment frem til en vaksine er klar, får man neppe den samme nedstengningen og økonomiske smellen som man så i mars, forklarer sjefstrategen.

Christian Lie regner med at man kommer til å opprettholde den positive veksttakten i økonomien.

– Men altså, det blir ingen fest eller «hipp hurra»-stemning i makrotallene, men aksjemarkedene vil trekke noe opp og ikke komme ned på mars-nivåer igjen. Det er jeg ganske sikker på, med mindre smittesituasjonen eskalerer så mye at økonomien må stenges fullstendig ned igjen.

Flere ben å stå på

Han ser positivt på at investorer nå føler seg trygge igjen til å se på sykliske sektorer.

– Det vil gi aksjemarkedet flere ben å stå på, og ikke bare teknologi og farmasi. Jeg ser for meg en dempet positiv utvikling i økonomien fremover, utsikter til langt hyggeligere selskapsinntjening og fortsatt ekstremt lavt rentenivå. Ja, økonomien vil nok hangle litt også i tiden som kommer, men jeg har tro på et greit oppsving – til tross for at vi må vente oss noe svakere nøkkeltall fra USA fremover etter den delvise nedstengningen av landet i juli, sier Christian Lie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.