Forbrukslånsbanken Monobank, som blant annet har Arne Blystad og Odfjell-arving Johan Odvar Odfjell på eiersiden, fikk et driftsresultat før skatt på 7,5 millioner kroner i tredje kvartal, mot 692.000 kroner i samme periode året før, fremgår det av selskapets kvartalsrapport onsdag. Dette tilsvarer en økning på 993 prosent.

Monobank hadde inntekter på 41,5 millioner kroner i tredje kvartal, mot 14,5 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Gjennom Songa Trading er investor Arne Blystad og hans familie den tredje største aksjonæren i Monobank.

Vil hente 200 mill.

I mai i år startet Monobank virksomhet i Finland som sitt første utenlandske marked. I rapporten skriver selskapet at ekspansjonen til Finland har vært en suksess. Ytterligere geografisk vekst er en del av Monobanks strategi. For å kunne finansiere dette vil selskapet hente penger.

– Totalt sett er vi godt posisjonert, og jeg er overbevist om at vi skal levere våre mål i 2017, og nå nye mål og arenaer i 2018 , sier administrerende direktør Bent H. Gjendem i Monobank.

Monobank planlegger å gjennomføre en rettet emisjon på mellom 175 og 225 millioner kroner, til en kurs på 3,70 kroner per aksje, opplyses det.

Øke produkttilbud

Emisjonen skal gjennomføres både for å finansiere videre geografisk vekst, men også ytterligere vekst i Norge. I tillegg vil selskapet øke sitt tilbud av produkter, ved for eksempel å tilby kredittkort, fremgår det.

– Gjennom tredje kvartal har ekspansjonen til Finland bekreftet at vi har en solid vekstplattform på plass. Ekspansjonen til Finland ble godt mottatt og vi er glade for å se at samlet kredittkvalitet utvikler seg etter planen, sier Gjendem.

Prioritet Group ab og Songa Trading Inc. har forpliktet seg til å tegne for rundt 40 millioner kroner. JO Capital as har forpliktet seg til på kjøpe aksjer for opp til 25 millioner kroner og har samtidig garantert for ytterligere 92 millioner kroner. (Vilkår)

Angst Bar-gründerens beste tips til deg som vil starte noe eget – og en klar advarsel
– Du får helt sinnsykt mye trøbbel om du ikke gjør det.
01:50
Publisert: