Tidligere i uken omtalte DN kryptobørsen Firis frieri til hele Norge i jakten på ny kapital.

Den niende kapitalinnhentingen i selskapets historie skjer gjennom folkefinansieringsplattformen Dealflow. Mandag ble det kommunisert et ønske om å hente 30 millioner kroner.

Tirsdag ettermiddag kommer Firi med en oppdatering rundt emisjonen: Det er over 3800 personer som har meldt interesse for et samlet beløp på 180 millioner kroner. Det betyr imidlertid ikke at disse personene har forpliktet seg, men simpelthen stilt seg i køen for å få muligheten til å tegne seg for aksjer når vinduet for forhåndstegning åpner onsdag.

– Vi er ekstremt fornøyde med interessen som er vist. Det er over all forventning, sier driftsdirektør Marius Høgevold.

Nesten en halv mrd.

I forbindelse med finansieringen har Firi landet på en intern verdsettelse av selskapet på 490 millioner kroner. Høgevold forteller at dette er basert på en såkalt multippelanalyse som et verktøy for å beregne selskapets verdi.

I prosessen er det blitt sett på sammenlignbare selskaper som NBX, Safello og Coinbase, som alle er børsnoterte.

– Vi kom frem til ulike tall, men har valgt å legge oss lenger ned i intervallet. En av grunnene til det er at vi ikke er børsnotert og at det derfor kan være vanskeligere å omsette aksjene. Et viktig poeng for oss er å ikke makse verdsettelsen for enhver pris. Vi er ekstra påpasselige med det nå fordi vi ikke nødvendigvis har med profesjonelle investorer å gjøre, sier driftsdirektøren.

Han er rask med å understreke at de som ønsker å tegne seg for aksjer kan lese mer om verdsettelsen i prospektet som blir offentliggjort onsdag.

På spørsmål om tidslinjen for kapitalinnhentingen, svarer Høgevold at det ikke er satt noen frist, men at interessen tilsier at det kan gå raskt.

– Vi satte et mål på 30 millioner kroner, men det vil vi vurdere å øke fortløpende dersom vi når målet.

Driftsdirektøren vil ikke gå nærmere inn på andelen interessenter som selskapet venter at faktisk forplikter seg i tegningsrunden.

– Selv om det er ekstremt høy interesse, så er det umulig å si hvor høy den faktiske tegningen blir. Den avhenger også av verdsettelsen. Vi ønsker å sikre oss at vi når målet, sier han.

Fra før er fondet Skyfall Ventures og Schibsteds tidligfasedivisjon Ventures inne på eiersiden. Eksisterende aksjonærer vil ikke selge seg ned.

Flere kunder

Da Firi hentet penger i starten av fjoråret, ble selskapet priset til nær 800 millioner kroner. I en ny og mindre runde om sommeren, etter at kryptoprisene hadde kollapset, var verdsettelsen mer enn halvert. Da investor Øystein Stray Spetalen solgte seg ut tidligere i år, var prisingen nede i 244 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Men samtidig som verdiene har rast, har kundemassen est. Mens en ny undersøkelse fra K33 og EY viser at antall norske kryptoeiere har falt 18 prosent det siste året, har antall verifiserte kunder hos Firi økt med mer enn 40.000 i samme periode.

Siden i fjor sommer er de kvartalsvise inntektene nesten doblet. Underskuddet er kraftig redusert.

– Vi styrer mot å bli lønnsomme. Vi har muligheten til å gjøre det nå, men vi ønsker å erobre Norden. Da må vi øke kostnadene for å kunne investere i raskere vekst, sa Firi-sjef Thuc Hoang til DN tidligere i uken.

Kryptobørsen har 180.000 kunder i Norge og 5000 kunder i Danmark. Siden januar 2021 har handelsvolumet på Firi-plattformen vært på mer enn 11 milliarder kroner. I mars gikk selskapet med overskudd. Målet er å øke inntektene til 350 millioner kroner i 2025, ifølge selskapet selv.

Hoang opplyste at selskapet har penger frem til midten av neste år, ifølge det toppsjefen beskrev som konservative prognoser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.