Nasdaq Nordic hyrer inn hjelp fra kommunikasjonsbyrået First House. Dette bekrefter seniorrådgiver Håkon Borud til Dagens Næringsliv søndag.

Kommunikasjonsrådgiver i Nasdaq Nordic, David Augustsson, bekrefter dette.

– Vi har flere kommunikasjonsselskaper som vi benytter oss av når det trengs. First House er et kommunikasjonsbyrå vi har samarbeidet med i flere år ved behov, sier Augustsson, som ikke vil svare på om First House er leid inn eksplisitt for å hjelpe til med kommunikasjonen i etterkant av tvangssalget av porteføljen til Einar Aas.

Det har vært en svært dramatisk uke for den nordiske råvarebørsen. Tirsdag kom meldingen om at den svært erfarne krafttraderen Einar Aas trolig går personlig konkurs etter å ha tapt enorme beløp i kraftmarkedet.

Etter at Aas ikke klart å dekke tapet for posisjonene han satt på, tok Nasdaq kontroll over porteføljen hans og la den ut for salg.

«Det siste Nasdaq trengte»

Mens børsen tok nær 70 millioner kroner på egen bok, må medlemmene bla opp over en milliard kroner. Nær 70 prosent av sikringsfondet på 170 millioner euro gikk fløyten.

«Etter å ha slitt med fallende likviditet var dette det siste Nasdaq trengte», skrev Bloomberg, som har lagt vekt på at likviditeten på den nordiske råvarebørsen i fjor var på sitt laveste på nærmere 20 år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32
Publisert: