First House skal hjelpe det islanske fiskeriselskapet i saken der namibiske politikere og tjenestemenn skal ha blitt bestukket for å få tilgang til landets fiskekvoter. Fiskerigiganten skal ha brukt DNB for å sluse penger via skatteparadis, ifølge det islandske nettstedet Stundin.

- Vi hjelper dem med koordinering, bekrefter partner og rådgiver Håkon Borud i First House.

- De må svare på selv hvorfor de har kontaktet oss. Vi er flere her som jobber med det, vi er et team. Samherji har sendt ut en offisiell uttalelse der de bekrefter at de har satt i gang en intern undersøkelse, legger han til.

Han ønsker ikke å fortelle nøyaktig hva First House hjelper Islands største fiskeselskap med. Samherji skal ha brukt DNB for å sluse penger via skatteparadis, ifølge det islandske nettstedet Stundin.

Samherji har 26 havfiskebåter i syv europeiske land og eier 39,9 prosent av det norske sjømatkonsernet Nergård.

Wikborg Rein gjennomfører granskning

Samherji har også hyret inn det norske advokatfirmaet Wikborg Rein for å gjennomføre granskningen.

- Vi skal bistå i en intern granskning. Vi har et compliance- og gransknings-team hos oss med kompetanse og internasjonal erfaring som få andre norske firmaer har, så vi er godt satt opp for denne type oppdrag, sier ledende partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein.

Det er partnerne Geir Sviggum og Elisabeth Roscher som leder arbeidet med granskningen fra Wikborg Reins Oslo-kontor. Wikborg Rein er også spesialister på blant annet shipping.

- Dette har ikke noe med shipping å gjøre. Dette er snakk om investeringer og lisenser til å drive fiske utenfor Namibia og påstått korrupsjon knyttet til det, sier Bjørnstad.

- Hva er deres inntrykk av saken så langt?

- Vi kan ikke uttale oss om saken på nåværende tidspunkt, sier Bjørnstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.