Parkeringsselskapet Onepark har de siste fem årene driftet parkeringsanleggene på Oslo lufthavn. Denne uken ble det klart at selskapet forblir Avinors samarbeidspartner på flyplassen også de neste fem årene.

Kontrakten har en samlet verdi på rundt to milliarder kroner.

– Avinor er uten tvil vår største kunde, og svært viktig for oss både økonomisk og markedsmessig. Derfor er det ekstra gøy at vi får lov til å fortsette, sier administrerende direktør i Onepark, Leif Nymoen, i en pressemelding.

Parkeringsanlegget på Oslo lufthavn er landet største, med plass til 23 000 biler, fordelt på 20 parkeringsområder inne og ute, både korttidsplasser og langtidsparkeringer, samt shuttlebusstrafikk til og fra terminalen.

– Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Avinor på Oslo lufthavn siden 2017. I år har det åpenbart vært rolig aktivitet på grunn av pandemien, men ikke hos oss. Vi har jobbet hardt i flere måneder for å sikre fornyet tillit hos Avinor. Konkurransen har vært tøff og vi er derfor veldig glade for at Avinor har valgt å fortsette samarbeidet med oss, sier Nymoen.

Onepark ble etablert i 2012 og eies av Indigo Management AS, som er heleid av familien Bentsen.

Høyere krav til miljø

Avinor lyste ut anbudet i april i år, og fristen for innleveringen gikk ut i juni.

Det er den nest største avtalen Avinor har med samarbeidspartnere, med en samlet kontraktsverdi på rundt to milliarder kroner de neste fem årene.

– De overbeviste oss i anbudsprosessen. Vi vet allerede at de har en svært god teknisk løsning, som er enkel og sømløs for kundene våre. De er i tillegg innovative og opptatt av å utvikle tjenestene våre videre. I tillegg har vi erfart at Onepark er en hyggelig, tilgjengelig og profesjonell samarbeidspartner, som vi ser frem til å fortsette med, sier kategorisjef for parkering i Avinor, Amy Caroline Løken-Erichsen.

Miljø var også et tydelig krav i anbudet. Avinor har blant annet forpliktet seg til å halvere egne kontrollerbare utslipp innen 2022, sammenlignet med 2012.

– Det har vært viktig for oss å velge en aktør som har fokus på bærekraft. Det kommer vi ikke utenom i dag. Også her har Onepark imponert oss med flere satsinger, som både vil heve kvaliteten på parkeringstilbudet vårt og samtidig ta hensyn til og møte miljøutfordringene vi står ovenfor, sier Løken-Erichsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.