Flyselskapet Flyr har inngått en «strategisk avtale» med TV 2s investeringsselskap TV 2 Invest as.

Avtalen innebærer at TV 2 Invest, som er heleid av TV 2, har forpliktet seg til å tegne aksjer i Flyr for et samlet beløp på ti millioner kroner. I bytte mot investeringen skal Flyr kjøpe «sterkt rabatterte» markedsføringstjenester fra TV 2 Invest for en tilsvarende sum, går det frem av meldingen.

Flyr utsteder med det drøyt 11,5 millioner nye aksjer til TV 2 Invest, til en pris på 0,86 kroner per aksje. Det betyr at TV 2 Invest blir den sjette største aksjonæren i Flyr.

Det er grunnlegger og styreleder Erik G. Braathen som er største eier i Flyr med 41 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på ti prosent.

«Styret anser denne avtalen som strategisk og finansielt fordelaktig for alle aksjonærer, siden den gir selskapet reklametjenester til rabatterte priser. De nye aksjene utstedes med en rabatt på ti prosent mot markedsprisen», skriver Flyr i meldingen.

Kursras

Flyr gikk på børs med store ambisjoner i mars i fjor, etter at investor Erik G. Braathen og en rekke tidligere Norwegian-topper gikk sammen for å utfordre luftfartmarkedet i Norge.

På forhånd hadde investorer som Jan Petter Sissener, Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly gått inn med penger i flyselskapet.

Siden den gang har det gått trått.

Flere av de profilerte investorene har forsvunnet ut av aksjonærlisten, samtidig som at aksjekursen har stupt. I kapitalinnhentingen i forbindelse med børsnoteringen ble det solgt aksjer for fem kroner stykket, mot en kurs på rett under en krone i dag.

Det priser flyselskapet til 400 millioner kroner på Oslo Børs.

Nesten en halv mrd. i minus

Da selskapet la frem resultater for fjerde kvartal – og et halvt års tid i drift – i februar i år, ble fasiten et underskudd i fjerde kvartal på 187 millioner og et årsresultat på minus 437 millioner kroner.

I kvartalsrapporten skrev selskapet at «driften utvikles i henhold til planen». Det er likevel liten tvil – og selskapet skriver det selv – at det er blitt sterkt påvirket av omikron og myndighetenes reiserestriksjoner.

– Det ble bråstopp i salget i desember, sa finansdirektør Brede Huser på kvartalspresentasjonen.

Administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid sa da at selskapet regner med å ha 12 fly i drift til sommeren, en dobling fra de seks i dag.

I januar måtte selskapet hente en kvart milliard kroner. Behovet for en pengeinnhenting ble informert om etter cirka et halvt års drift siden i fjor sommer, og etter innhenting av 600 millioner kroner i kapital til oppstarten i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.