Saken oppdateres

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på minus 31,5 milliarder kroner i første kvartal 2020. Avkastningen var minus 11,7 prosent, skriver Folketrygdfondet i en pressemelding mandag.

Forvaltningskapitalen var ved utgangen av kvartalet 237,3 milliarder kroner.

Virusfall

Fondet skriver at tiltakene mot koronaviruset og den kraftige oppbremsingen av den globale økonomien førte til nedgang i aksjemarkedet og økning i kredittpremier mot slutten av første kvartal.

– Vi leverer et resultat som ventet gitt de rådende markedsforholdene, sier administrerende direktør Kjetil Houg i Folketrygdfondet i meldingen.

Den samlede avkastningen var på nivå med referanseindeksen, opplyser fondet. Avkastningen på aksjeporteføljen var på minus 20,6 prosent, mens avkastningen på renteporteføljen var på 2,5 prosent.

– Det norske markedet ble rammet av koronasituasjonen, av et kraftig fall i kronekursen og et særskilt hardt fall i oljeprisen på hele 66 prosent, noe også resultatene for Statens pensjonsfond Norge er preget av, sier Houg.

De siste ti årene har avkastningen til fondet vært på 7,2 prosent årlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.