Raimond Pettersen trekker seg med umiddelbar virkning som toppsjef for forbrukslånsbanken Komplett Bank, ifølge en børsmelding som druknet i Brexit-mylderet tirsdag kveld.

– Ansvaret som konsernsjef har tæret på, og jeg har nå ikke den energien som er krevet for å lede selskapet inn i fremtiden, sier Pettersen i en kommentar i meldingen.

Han har sittet i jobben i seks år, og sier at hans tro på bankens retning og utsikter er «absolutt».

Tapt nesten 50 mill.

Pettersen var selv med og etablerte banken i 2014, og har sittet med store verdier i egne aksjer. Der har han sammen med de andre aksjonærene fått merke smellen, etter at aksjen har falt kraftig på Oslo Børs i høst.

Pettersen har 6,8 millioner aksjer i Komplett Bank, samt 842.000 opsjoner, og han har dermed opplevd et verdifall fra 135 millioner kroner i september til om lag 88 millioner kroner, et fall på nesten 35 prosent. I tillegg kommer at opsjonene hans er blitt mindre verd. Pettersen har tidligere vært med på Bankia Bank, Bank2 og vært finansdirektør for Norden i Santander.

Pettersen fortsetter ifølge meldingen både som en stor aksjonær og som strategisk rådgiver.

Skuffende lånevekst

Samtidig med at banken melder om at sjefen går av, kom det nye tall for utviklingen i Komplett Bank i fjerde kvartal i fjor. De viser at selv om tapene avtar, så var veksten i nye lån på skuffende 400 millioner kroner. Til sammenligning var låneveksten i tredje kvartal på 655 millioner kroner. Låneporteføljen var med dette på 7,85 milliarder kroner ved årsskiftet, og dermed under hva banken hadde indikert på 8,0–8,3 milliarder kroner.

«De lavere enn ventede nettolånene skyldes lav lånevekst i desember, drevet av lavere omsetning i andre halvdel av måneden, og høye nedskrivninger på grunn av sesongeffekter», skriver banken.

Banken melder om et resultat på 296 millioner kroner, opp ti prosent fra 270 millioner kroner i tredje kvartal.

Jan Haglund rykker opp fra stillingen som finansdirektør til fungerende toppsjef. Han sier han totalt sett er fornøyd med resultatet.

– Tiltak gjort for å adressere toppen i lånetapene etter tredje kvartal har gitt en positiv utvikling i tap og resultat etter skatt sammenlignet med tidligere kvartaler. Selv om vi hadde foretrukket å nå målet for netto utlån, var låneveksten de to første månedene i kvartalet på linje med forventningene, sier han.

Haglund poengterer at banken har lansert flere produkter, blant annet euro-innskudd i Tyskland og kredittkort i Sverige, og banken har nå begynt å ta imot søknader for kredittkort også i Finland.

Han har vært finansdirektør siden juni, etter å ha vært strategidirektør siden august 2015. Haglund bar blant annet mannen bak bankens satsing i Finland, og utviklingen og lanseringen av Pos Finance, bankens såkalte «point-of sales»-satsing i Finland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Tror dette kan være et sted vi kan glede de få som får kjøre bil i Oslo sentrum
Ringnes tester ut sitt nye P-hus ved Oslo S med sin egen bil. Og innrømmer: Det er ikke helt uten risiko
02:05
Publisert: