Både Skagen Kon-Tiki og Skagen Focus har fått nye forvaltere ifølge en pressemelding fra forvaltningsselskapet Skagen mandag formiddag.

Det er blant annet klart at Filip Weintraub trekker seg som forvalter for fondet Skagen Focus. Dette er andre gang Weintraub forlater forvaltningsselskapet. Denne gang av personlige årsaker ifølge Skagen.

Weintraub var på 2000-tallet forvalter for Skagen Global og ble nær genierklært etter å ha levert 15 prosent årlig avkastning i snitt over ni år. I 2010 sluttet han i Skagen for å starte sitt eget fond som fikk navnet Labrusca. Dette ble ingen stor suksess og fondet ble avviklet i 2014 etter skuffende resultater.

Bommet på hårete mål

I 2015 gjorde Weintraub comeback i Skagen som forvalter av det nystartede fondet Skagen Focus. Målet for det nye fondet var skyhøye.

– Fondet skal gjøre det vesentlig bedre enn verdensindeksen. Hver gang vi går inn i et selskap, så venter vi minst 50 prosent oppside i aksjeverdiene innen to år, sa Weintraub til DN i 2015.

Fasiten er ikke like imponerende. Ifølge Skagen sine nettsider har Skagen Focus over de siste tre årene gitt investorene en avkastning på 8,9 prosent per år i snitt. Dette er betydelig svakere enn fondets referanseindeks i den samme perioden.

Eldholm overtar fondet

Skagen Focus vil fremover bli forvaltet av Jonas Eldholm som var en viktig brikke i oppbyggingen og lanseringen av aksjefondet Skagen Focus i 2015. Eldholm kom også til Skagen i 2015 etter havariet i fondet Labrusca, der både han og Weintraub var partnere.

David Harris vil også fortsette som forvalter for Skagen Focus.

– Skagen Focus blir overlatt til to dyktige forvaltere, som har vært med fondet siden start. De vil fortsette det gode arbeidet og forvalte fondet til beste for andelseierne, sier investeringsdirektør i Skagen, Alexandra Morris, i pressemeldingen.

– Vi vil takke både Knut Harald and Filip for deres bidrag til Skagen over mange år, og vi ønsker dem lykke til videre, legger Morris til.

Nye forvaltere i Skagen Kon-Tiki

Samtidig melder Skagen at Knut Harald Nilsson trekker seg som forvalter for Skagen Kon-Tiki. Ifølge selskapet trekker Nilsson seg for å bruke tiden på å forvalte egne penger.

Knut Harald Nilsson trekker seg som forvalter i fondet Skagen Kon-Tiki
Knut Harald Nilsson trekker seg som forvalter i fondet Skagen Kon-Tiki (Foto: Tomas Alf Larsen)

Skagen Kon-Tiki vil bli forvaltet videre av Cathrine Gether og Frederik Bjelland. Gether har deltatt i forvaltningen av fondet siden hun kom til Skagenfondene fra Millenium Capital Partners i London i 2009.

Bjelland kom til Skagen i fjor fra jobben som forvalter i Norges Bank Investment Management (NBIM). Der ledet han blant annet Oljefondet spesielle mandater i Kina.

– Vi er veldig glad for å ha to så dyktige personer på plass for å ta over forvaltningen av SKAGEN Kon-Tiki. Kontinuitet og konsistens av fondet vil bli tatt godt hånd om av Cathrine. Fredrik har lang og bred erfaring og har allerede bidratt med nye spennende investeringer, sier investeringsdirektør Alexandra Morris i pressemeldingen. (Vilkår)

Turistene sliter med å finne Operaen: – Veldig trist at den skjules
Operaen i Bjørvika er i ferd med å bli bygget inne.
02:04
Publisert: