If kjøper Viking Redningstjeneste for 325 millioner kroner. Det kommer frem i en børsmelding. Avtalen gjelder for alle Vikings tjenester i hele Norden. Transaksjonen forventes å ferdigstilles i løpet av tidlig neste år.

– If og Viking har samarbeidet i mange år, og passer godt sammen. Avtalen sikrer et enda tettere samarbeid, som vil være en fordel både for bileiere og partnerne våre i bilbransjen, sier konsernsjef Morten Thorsrud i If i en pressemelding.

320 stasjoner

Viking har 320 servicestasjoner i sitt nettverk som betjener hele Norden. Selskapet håndterer 1,5 millioner telefonsamtaler og utfører rundt 460 000 assistanser årlig, opplyses det i pressemeldingen.

– Dette gir oss tilgang til kompetanse, kapital og kunder, samtidig som Viking opprettholdes som et selvstendig selskap og varemerke for å ivareta nøytralitet og konkurransekraft overfor våre øvrige samarbeidspartnere innen bil og forsikring, sier Hans Petter Semmelmann i Viking Redningstjeneste.

Store tap

Viking har i lengre tid slitt. I 2018 endte selskapet med et resultat før skatt på minus 64,9 millioner kroner. Da skyldte selskapet på lavere salg og volum i Norge og Danmark. Det er imidlertid ikke det eneste året Viking har tapt penger.

Året før tapte selskapet 59 millioner kroner. De to foregående årene tapte selskapet 70 og 87 millioner kroner. På de fire siste årene har altså selskapet tapt nesten 300 millioner kroner. Omsetningen var på 774 millioner kroner i 2018.

– Hvorfor kjøper dere et tapssluk?

Viking er egentlig et bra selskap, men de har satset på å bli større i de andre nordiske landene, og det har kostet en del. Ser vi på driften i 2019, så er det brukbart. Dette er også et strategisk viktig oppkjøp for oss. Vi er Nordens største på bilforsikring. Sammen blir vi en viktig og sterk aktør, sier Thorsrud til DN.

Fortsetter som selvstendig

Han understreker at Viking skal fortsette som et selvstendig selskap, men at oppkjøpet kan gjøre det enklere for Ifs kunder.

– Viking vil fortsatt hjelpe flere enn bare Ifs kunder. Samtidig kan vi skreddersy løsninger som vil gagne våre forsikringskunder, sier han.

If kjøper Viking av oppkjøpsfond forvaltet av AAC Capital Partners og Intermediate Capital Group PLC samt medlemmer av konsernledelsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.