Det britiske hedgefondet Fortelus Capital Managements forslag om å søke om en sekundærnotering av Norwegian Finans Holding, eierselskapet til Bank Norwegian, i London ble nedstemt på forbrukslånsbankens ekstraordinære generalforsamling mandag.

Til sammen stemte 85 prosent av de oppmøtte mot forslaget, ifølge referatet fra forsamlingen. Styrets anbefaling var å stemme nei til forslaget.

Storeier

Fortelus varslet forrige måned at det ønsket å dobbeltnotere Bank Norwegian på børs i London. Det britiske hedgefondet har gjennom en nomineekonto i Goldman Sachs i overkant av 15 millioner aksjer i Bank Norwegian. Hedgefondet mener strenge kapitalkrav og reguleringer i Norge demper lønnsomheten. Bank Norwegian har selv innrømmet at rammebetingelsene bør forbedres.

54,25 prosent av aksjene i Bank Norwegian var representert ved generaforsamlingen, opplyses det.

Bank Norwegian er størst innen forbrukslån i Norge og har vokst kraftig i utlandet de siste årene. I løpet av sommeren og høsten i år har veksten stagnert, særlig i hjemmemarkedet. I tillegg har banken store tap på utlån, særlig i Finland, der nesten én av fem kroner i utlån nå selges videre til et inkassobyrå.

Bank Norwegian-aksjen handles til kurs 70,40 kroner på Oslo Børs mandag, ned 24 prosent så langt i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier - på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: