Summen tilsvarer 8,2 milliarder norske kroner. Fox sier på sin side at de er fornøyd med forliket.

– Vi erkjenner rettens vurdering av at enkelte påstander om Dominion er usanne, heter det i en uttalelse fra Fox.

Den høyreorienterte TV-kanalen var saksøkt av selskapet Dominion Voting Systems, som selger stemmemaskiner som brukes ved valg i USA.

Rettssaken startet tidligere i dag, men to timer etter at partene skulle holde sine innledende innlegg, hadde ikke juryen og dommeren ennå dukket opp. Bare advokater, pressefolk og publikum var til stede i salen.

Fox skriver i en uttalelse at forliket viser at de er forpliktet til høye journalistiske standarder.

– Vi håper at vår beslutning om å løse denne tvisten med Dominion i minnelighet, i stedet for en splittende rettssak, gjør at landet kan gå videre fra disse problemene, skriver de.

Sakens bakgrunn er Fox News' dekning av påstander om at selskapets stemmemaskiner var manipulert. De ble fremmet etter at Joe Biden vant over Donald Trump.

Dominion krevde 1,6 milliarder dollar i erstatning for ærekrenkelser, nærmere 17 milliarder kroner, i erstatning og oppreisning. Det var ventet at rettssaken skulle vare i seks uker.

Rettssaken skulle ha startet mandag. Men søndag besluttet dommer Eric Davis at rettssaken i søksmålet som Dominion har anlagt, skulle utsettes med én dag. Retten ga ingen begrunnelse for utsettelsen, men kilder sa til Reuters at den skyldes at partene forhandlet om et mulig forlik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.