I dagens morgenrapport fra Nordea Markets advarte meglerhuset om at riggselskapet Fred. Olsen Energy er blant oljeserviceselskapene som står i fare for «å bukke under».

«Krisen var så dyp at noen oljeserviceselskaper står i fare for å bukke under. Et av disse er boreplattformselskapet Fred. Olsen Energy, som i skrivende stund kun har én plattform igjen i drift,» skriver Nordea Markets i morgenrapporten.

Ned 17 prosent

DNs børskommentator Thor Christian Jensen grep fatt i rapporten i en kommentar at det er uhyre sjelden at et ledende meglerhus advarer mot konkurs.

Den negative vurderingen ga riggselskapet Fred. Olsen Energy en tøff start på dagen, og utover ettermiddagen tiltok kursfallet. Aksjen endte dagen ned 17 prosent.

– Vi står inne for selve analysen. Vi står inne for alt det som vi publiserer, sier analysesjef Anders Hagen i Nordea Markets.
– Vi står inne for selve analysen. Vi står inne for alt det som vi publiserer, sier analysesjef Anders Hagen i Nordea Markets. (Foto: Solstad, Fredrik)

Formuleringen er hentet fra en bredere morgenrapport, mens analysesjef Anders Hagen henviser i stedet til å lese den fulle analysen fra meglerhusets rigganalytikere.

– Vi står inne for selve analysen. Vi står inne for alt det som vi publiserer, sier analysesjef Hagen til DN.

– Så mener dere at Fred. Olsen Energy står i fare for å «bukke under»?

– Hvis du leser hele analysen så kommer det klart frem hva vi mener, sier Hagen.

– Mener dere at selskapet kan gå konkurs?

– Det er DNs kommentator som brukte ordet konkurs. Vi bruker ikke dette. Det var først etter at kommentaren ble publisert at fallet i aksjen tiltok i styrke, sier Hagen.

Tror ikke på konkurs

– Så hva mener dere egentlig med «bukke under»?

– Vi tror ikke at Fred. Olsen Energy vil gå konkurs. Dersom du leser hele analysen er det tydelig at vi mener det er en stor risiko for en kraftig utvannende emisjon. Vi har et kursmål på én krone for aksjen, sier Hagen.

Hagen opplyste tidligere torsdag til DN at det var studenter ved meglerhusets kontor i København som hadde skrevet den bredere morgenrapporten, der formuleringen «bukke under» ble brukt. Senere torsdag sier Hagen at dette var feil opplysninger.

– Morgenrapporten er skrevet av Nordea Research i Danmark, sier Hagen.

Fred. Olsen Energy eies av selskapet Bonheur, som kontrolleres av Olsen-familien. Bonheur er også kontrollerende eier av NHST Media Group, som eier Dagens Næringsliv.(Vilkår)

Listhaug ville ikke svare på spørsmål
Pressen ventet lenge på å snakke med justisminister Sylvi Listhaug. Hun ga kun en kort kommentar i Stortingets vandrehall og svarte ikke på noen spørsmål, før hun dro med hele pressekorpset på slep.
00:55
Publisert: