John Fredriksens selskap Seatankers har nylig lagt inn en bestilling på 500 millioner dollar – nær 4,4 milliarder kroner – for å få bygget seks nye tankskip og med opsjon på å få bygget to til.

Byggingen skjer på det statseide kinesiske skipsverftet Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS).

Ifølge shipping-nettstedet TradeWinds (bak betalingsmur) har de to selskapene inngått kontrakt om å bygge fire tankskip av typen «large range 2» (LR2), og har også inngått en intensjonsavtale om inntil fire oljetankere av typen vlcc.

Dette ifølge kilder Tradewinds har vært i kontakt med.

John Fredriksen startet karrieren 16 år gammel som bud i et skipsmeglerselskap. I dag har han en antatt formue på 113 milliarder kroner
Video fra Dagens Næringsliv
01:45
Publisert:

Første leveranse i 2020

Ifølge kontrakten skal den første leveransen på to LR2-tankere komme i første kvartal av 2020. Avtaleinngåelsen inkluderer også en mulighet for å bestille to ekstra tankskip. Ett tankskip alene skal ha en verdi på 46,5 millioner dollar, i overkant av 400 millioner kroner.

Ifølge Tradewinds' kilder skal de ferdige tankskipene inn i flåten til verdens største tankrederi Frontline, børsnotert i Oslo og New York. Det skal være lenge siden SWS har vunnet en lignende bestilling av LR2-tankskip.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.