Høyesterett på Marshall-øyene avviser John Fredriksen-kontrollerte Frontlines begjæring om midlertidig forføyning, opplyser DHT i en pressemelding onsdag kveld.

Frontline gikk i midten av april rettens vei i USA for å stoppe en transaksjon mellom DHT og BW Group. 

Avtalen går ut på at DHT kjøper BW Groups stortankflåte i en transaksjon der BW Group i bytte kommer inn som største aksjonær med 33,5 prosent, og dermed kan blokkere Frontlines oppkjøpsforsøk.

Avvist i retten to ganger 

Frontline har flere ganger forsøkt å kjøpe opp DHT. Sist gang selskapet kom med et bud var i april. (Se faktaboks) 

Høyesterett i New York avviste Frontlines begjæring i april. Da ble det kjent at rettstvisten mellom de to selskapene vil behandles på Marshall-øyene, der DHT er juridisk hjemmehørende.

Nå har altså enda en høyesterett avvist Frontlines begjæring om midlertidig forføyning. 

Høyesterett på Marsalløyene mener Frontline har ikke har klart å overbevise retten om at det er sannsynlig at selskapet vil vinne frem med sine krav, ifølge DHT. 

Fredriksen vil droppe hele jakten 

I mai sa Frontline-hovedaksjonær og styreleder John Fredriksen til DNs søsteravis Tradewinds at han ikke er særlig opptatt av kampen om DHT. 

– Jeg bryr meg ikke, sa Fredriksen.

I forrige uke sa han dessuten at han trolig ville droppe hele jakten. 

– Det vil bli vanskelig å kjøpe DHT. Vi ser på en annen transaksjon, uttalte Fredriksen til Wall Street Journal.

Onsdag for en uke siden kom nyheten om at Frontline er i oppkjøpsamtaler med tankrederiet Gener 8. En sammenslåing vil skape verdens største tankrederi med 43 supertankere av typen VLCC, eller Very Large Crude Carrier.

Reagerer på DHTs behandling 

Striden mellom Frontline og DHT har i hovedsak kretset rundt Frontlines gjentatte bud, og DHTs insistering på å avslå alle tilbud. 

Både Frontline-ledelsen har tidligere reagert på at Frontline-budet ikke har vært lagt frem for aksjonærene. Dette har også investor og DHT-aksjonær Jan Petter Sissener reagert på. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: