På nettverksselskapet UBWs nettsider står Frøystein Bakke oppført som sjef, «CEO». Der heter det at han er en «man of the world», med erfaring fra blant annet meglerhusene Pareto og ABG Sundal Collier.

– Frøystein Bakke har ikke vært ansatt hos oss. Vi har ingen kjennskap til Bakke i ABG

Sundal Collier, sier «controller» Eirik Moberget i meglerhuset til DN.

– Du er helt sikker på at han ikke har vært ansatt eller jobbet for dere?

– Vi har ikke registrert noe på Bakke hos oss. Han er ikke i noen ruller her, sier Moberget.

På hjemmesiden står det også at han har erfaring fra Pareto, som på sin Linkedin-profil er spesifisert til Pareto as, som arbeidsgiver fra 2007 til 2009.

– Det er ikke riktig at han har jobbet i Pareto as. Jeg har vært her siden 1994, så det ville jeg ha visst, sier økonomidirektør Uno Grønlie i Pareto as.

Ifølge UBW-nettsiden driver Bakke også sitt eget meglerhus i så vel Norge som Storbritannia, men eneste spor av dette er meglerhuset Star Securities. Det ble nedlagt i juni 2013 i England og i desember samme år i Norge, ifølge henholdsvis det norske og det britiske foretaksregisteret.

DN har i flere dager forsøkt å få et intervju med Bakke og har også sendt ham spørsmål på epost. Han har avslått alle DNs henvendelser om intervju, men gir en kort kommentar i en epost:

– Måten du har formulert spørsmålene dine på, viser at du ikke har sjekket kildene dine godt nok. Jeg kommer ikke til å kommentere dette ytterligere.

«Vil du bli rik raskt?»

Bakke ble i 2005 dømt til fem måneders fengsel for å ha svindlet med dagpenger i to år.

– Når han har sonet, så mener jeg han er ferdig med saken. Alle kan gjøre en feil, men det er rettsvesenet som dømmer, ikke vi andre, sier Paal Juul Aschjem, som er styremedlem i Manhattan Securities som står bak UBW. Aschjem henviser spørsmål om Bakkes cv til Bakke selv.

Bakke har også ledet selskapet Senet Holding, som sto bak Crypto888 og den virtuelle valutaen octacoin. Bakke markedsførte Octacoin i Vietnam, Gambia og en rekke andre land.

«Vil du bli rik raskt? Her er den raskeste veien, bli med i #Crypt 888 i dag», skrev Bakke på mikrobloggen Twitter i 2015. Han lenker til nettsiden Crypto888family, som lokker med en gjennomsnittlig avkastning på 11 prosent i uken for dem som blir medlemmer og investerer i kryptopengene.

«Det er lett og enkelt å bli rik raskt med #Crypto888, bli med i dag», meldte Bakke i november 2015, før tjenesten ble lagt ned våren 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Porsche med plass
Porsche kommer med en Sport Turismo variant av Panamera som kombinerer tøff design med god plass.
00:47 Min
Publisert: