I 2015 kjøpte FSN Capital seg inn den danske treningskjeden fra grunnleggeren Henrik Rossing. Kjøpesummen har aldri vært kjent, men DN erfarer at selskapet ble verdsatt til 1,5 milliarder danske kroner i transaksjonen. Det skriver også den danske avisen Børsen. De eksisterende eierne beholdt 45 prosent av eierskapet i selskapet.

Nå har det norske oppkjøpsfondet, som er grunnlagt av finansmannen Frode Strand-Nielsen og bærer hans initialer, solgt seg ut av selskapet. Ingen av partene vil uttale seg om prisen, men i en investorpresentasjon fra den britiske Puregym verdsettes selskapet til 350 millioner pund. Det tilsvarer 3,1 milliarder danske kroner, eller 4,2 milliarder norske kroner – en dobling siden 2015.

Til sammenligning har den norske treningskjeden Sats en markedsverdi på 3,6 milliarder kroner på Oslo Børs.

Deler to milliarder

Danske Børsen skriver at den rentebærende gjelden i selskapet er på 1,1 milliarder kroner. Det betyr at selgerne deler to milliarder danske kroner mellom seg.

– Vi er oppriktig imponert over hva Fitness World-teamet har oppnådd, sier partner Thomas Broe-Andersen i FSN Capital i en børsmelding.

FSN solgte seg ned i kjeden allerede i 2017, da Lego-eieren Kirkbi tok over 64 prosent av aksjene deres i kjeden, gjennom kjøp av såkalte preferanseaksjer. Det innebar at det norske oppkjøpsfondet fortsatt satt med kontrollen over treningskjeden.

– Vi har nådd i mål med det vi ville. Vi kjøpte en dansk kjede med fitnessklubber, og har profesjonalisert den og gjort den om til en stor kjede. Vår reise var i mål, sier Thomas Broe-Andersen til DN.

– Selskapet har doblet seg i verdi siden 2015. Er dere fornøyd med investeringen?

– Ja, det var en god investering, sier Broe-Andersen.

Fitness World er den største treningskjeden i Danmark, og har en økende tilstedeværelse i både Polen og Sveits. De har over 600.000 medlemmer og 240 treningssentre.

«Godt matchede»

Børsen skriver at allerede i januar i år forberedte et salg av treningskjeden. Etter transaksjonen med Puregym vil den nye giganten ha 1,7 millioner medlemmer, 484 treningssentre, inntekter på 426 millioner pund og et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 125 millioner dollar.

Puregym er eid av det amerikanske oppkjøpsfondet Leonard Green & Partners.

– Denne transaksjonen bringer sammen to godt matchede, suksessfulle, markedsledende selskaper og kombinasjonen danner en kraftig plattform for å akselerere veksten og oppnå vårt sosiale mål om få enda flere mennesker mer aktive oftere, sier administrerende direktør Humphrey Cobbold i Puregym i børsmeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.