Det danske it-selskapet Netcompany skal børsnoteres. Det offentliggjorde selskapet i en melding tirsdag. Største eier er det norske oppkjøpsfondet FSN Capital, gründet og ledet av Frode Strand-Nielsen.

Verdsettelsen er hemmelig, men selskapet skal etter det DN erfarer prises til rundt 6,5 milliarder kroner i børsnoteringen. FSN eier 50 prosent av Netcompany og over 40 prosent av aksjene skal legges ut i markedet under noteringen.

Det betyr at FSN kan frigjøre midler for rundt 1,3 milliarder kroner. Samlet har FSN og norske it-gründere verdier for over 3,3 milliarder kroner i Netcompany.

Norske it-gründere på eiersiden

Netcompany kjøpte det norske it-selskapet Mesan for rundt 150 millioner kroner i 2016. Mesan drev hovedsakelig drev med systemutvikling, og ble startet i 2000 av en gruppe personer med lang erfaring fra konsulentbransjen.

Gründerne Gorm Hedløy (til venstre) og Peter Pronstad eide rundt 25 prosent hver av Mesan før Netcompany overtok selskapet.
Gründerne Gorm Hedløy (til venstre) og Peter Pronstad eide rundt 25 prosent hver av Mesan før Netcompany overtok selskapet. (Foto: Ida von Hanno Bast)

De norske gründerne Peter Pronstad og Gorm Hedløy eide rundt 25 prosent hver av Mesan før Netcompanys overtagelse. Disse, og en rekke andre nordmenn, ble med videre som eiere i Netcompany. Det kan de nå glede seg over. Det er ikke kjent hvem som selger seg ut av Netcompany og hvem som blir med videre som eiere.

Enestående

Den danske partneren Thomas Broe-Andersen i FSN Capital er ansvarlig for investeringen i Netcompany.

– De to og et halvt årene som FSN Capital har eid Netcompany har virkelig vært enestående, sier Broe-Andersen.

– Selskapet har utviklet seg fra å være en dansk it-leverandør til et svært internasjonalt selskap med en stor kundebase i både offentlig sektor og privat næringsliv, legger han til.

Han bekrefter at FSN blir med videre som eiere i det børsnoterte selskapet, men forteller ikke hvor stor aksjonær FSN vi bli etter noteringen eller hvor lenge FSN har planer om sitte med de børsnoterte aksjene.

– Netcompany har en unik forretningsmodell så FSN ser frem til å videreutvikle selskapet som eiere med nye danske og internasjonale aksjonærer, sier Broe-Andersen.

150 ansatte i Norge

Netcompany leverer kritiske it-løsninger og rådgivning som skal hjelpe kundene å oppnå forretningsmessige fordeler og effektiviseringer i en digitalisert verden. Samtidig hjelper det kundene med å forvalte og drifte it-løsninger både lokalt og i nettskyen.

Det har over 1800 ansatte i Norge, Danmark, Storbritannia, Polen og Vietnam. Rundt 150 av selskapets ansatte jobber i Norge.(Vilkår)

Lokket på for Lerum i Sogndal
DN var med da det siste glasset med jordbærsyltetøy gikk ut av den nesten hundre år gamle fabrikken i Sogndal.
02:02
Publisert: