Forrige tirsdag lanserte Funcom spillet «Conan Exiles» for early access. Spillet slo an fra start, og en knapp uke senere har Funcom solgt så mange enheter av spillet at utviklingskostnadene er dekket inn.  

– Kostnadene direkte knyttet til spillet er nå dekket inn, og spillet er nå driftsmessig lønnsomt, opplyser Funcom i en børsmelding tirsdag morgen. 

Aksjeopptur

Aksjen har fått en real opptur den siste tiden, og i dag er intet unntak. Aksjen skyter i været fra start, og klokken 9.07 er aksjekursen opp 12,90 prosent til 5,66 kroner. 

Forrige tirsdag, dagen da spillet ble lansert, endte aksjen opp 37 prosent og markedsverdien steg over milliarden. Nå er markedsverdien på 1,4 milliarder kroner.  

Den siste uken har aksjekursen steget 73,79 prosent, mens oppgangen siden nyttår er på 205,45 prosent. I går endte aksjen opp 3,49 prosent til 5,04 kroner. 

Ikke lansert på alle plattformer

Funcom har solgt mer enn 320.000 enheter av Conan Exiles, og enda er ikke spillet fullstendig lansert for pc eller på plattformer som Xbox og Playstation 4.

– Selskapet tror at dette er et tydelig tegn på at de kan oppnå det tidligere nevnte målet om å gå bli blant topp 10 «multiplayer open world survival games» på Steam ett år etter lansering, skriver Funcom i meldingen. 

Steam er en digital spillplattform, og her ligger Conan Exiles på førsteplass på den globale bestselgerlisten. 

Videre utvikling av forhåndsversjonen til Xbox One Game fortsetter som planlagt, og Playstation 4-utviklingen er planlagt senere i år.

Sikre retting av feil

Interessen for «Conan Exiles» førte til kapasitetsproblemer for Funcom i forrige uke

I børsmeldingen tirsdag morgen opplyser Funcom at utviklingsteamet i selskapet vil fortsette å arbeide med Conan Exiles og gi nødvendig teknisk støtte og innhold som en del av tidliglanseringsplanen. 

– Selskapet vil sikre at alle tekniske feil blir rettet og at spillernes ønsker blir oppfylt, for å sikre at spillet blir godt tatt imot før det lanseres fullt ut på pc, melder Funcom, ifølge TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.