Det var to synlig fornøyde gründere i selskapet Norwegian Pharma som i ettermiddag fikk gaselleprisen for Rogaland.

- Utrolig. Vi har visst dette en stund, men jeg har vært nervøs siden jeg kom inn i dag. Nå er dette virkelig, sier Arve Høgemark.

- Dette er veldig hyggelig. Vi er ikke vant med å bli anerkjent, gliser Haven.

Fra venstre: Fredrik Haven og Arve Høgemark i Norwegian Pharma, sammen med konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i DN-eier NHST.
Fra venstre: Fredrik Haven og Arve Høgemark i Norwegian Pharma, sammen med konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i DN-eier NHST. (Foto: Tomas Larsen)

MIchelin for en kveld

Fra gasellekonferansen var det rett på feiring på Stavangers eneste Michelin-restaurant, Re-naa. Kveldens ekstravaganse er imidlertid av de sjeldne. De to er nesten sykelig opptatt av kostnader. Så langt går det at de to deler dobbelseng på reiser.

 Det er salg av Omega 3-kapsler som har gjort Norwegian Pharma til millionbutikk. 11 millioner kroner i omsetning og et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner er de tørre tallene for fjoråret.

- Jobb hardt og vær tilgjengelig, er Fredrik Havens enkle råd til gründere som vil lykkes.

 I tillegg til hardt arbeid gir de to en kinesisk dame bosatt i Stavanger noe av æren for suksessen.

- Jeg la merke til at en butikk på Sola solgte store mengder av kosttilskudd. Paller ble solgt til en kinesisk dame som i neste omgang eksporterte det til det kinesiske markedet. Vi tok kontakt med henne og tilbød henne å selge direkte. Slik startet det, ler de to.

Den kinesiske damen og horder av kinesiske turister til Norge gjør at rundt 75 prosent av omsetningen til Norwegian Pharma i dag går til det kinesiske markedet.

Knekk for gaseller

Rundt 220 var til stede på gasellekonferansen i Stavanger. Med oljekrisen har det blitt færre gasellebedrifter i Rogaland. Ifjor var det ikke mer enn i underkant av 150 gaseller i Rogaland, over 200 mindre enn toppnoteringen i 2008.

- Det mest oppsiktsvekkende er størrelsen på gasellene i Rogaland. En gaselle i Rogaland er mye større enn i resten av landet, fortalte styreleder Gunnar Bjørkavåg i Dagens Næringsliv på gasellekonferansen i Rogaland.

I Rogaland var det i fjor 4,6 gaseller per 10.000 innbyggere. Suverent best er Oslo med 8,4 per 10.000 innbyggere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.