Riggründer Geir Aune (61) skylder advokatfirmaet Wikborg Rein nær 2,3 millioner kroner ifølge kredittbyrået og informasjonstjenesten Dun & Bradstreet.

– Han har ikke gjort opp advokatregningen knyttet til en sak vi hadde for hans selskaper og ham personlig, sier ledende partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein.

– Det gjelder en voldgiftssak fra 2014 og 2015 vedrørende ett av hans selskaper innen oljeservice. Vi har vært medgjørlige, men når betalingen stopper opp er rutinen at det sende til inkasso for å sikre betaling, sier Bjørnstad.

DN snakket med Aune på Paretokonferansen onsdag og da ønsket ikke riggründeren å kommentere den ubetalte advokatregningen.

Nytt riggselskap

Senest for et halvt år siden, i slutten av februar, deltok Aune på Sparebank 1 Markets' investorkonferanse for olje og gass og fornybar energi. Her presenterte han sitt nye riggselskap Production Drilling. Da hadde han allerede presentert selskapet på Paretos årlige olje- og offshorekonferanse et halvt år tidligere, i september 2018. Aunes plan har vært å hente 2,9 milliarder kroner til dette prosjektet. Selskapet skulle bygge enheter som ikke bare skulle bore etter olje, men også hjelpe til med andre deler av feltutbygging og ferdigstillelse.

– Vi kaller det feltutviklingsenhet, og ikke boreenhet, sa Aune til Finansavisen i september 2018.

– Vi vil hente kapital ved bestilling av to enheter i løpet av høsten, med opsjon på seks enheter, la han til.

Han sa han allerede hadde fått tilbud fra verft, var i samtaler med «et av de største» oljeserviceselskapene om å danne en allianse for feltutvikling og skulle notere Production Drilling i gråmarkedet, på Verdipapirforetakenes forbunds såkalte OTC-liste.

Selskapet er fortsatt ikke notert på denne listen.

Skyldte fire mill.

Det opprinnelige kravet fra Wikborg Rein var på i underkant av fire millioner kroner, men en del av det er nedbetalt. Advokatfirmaet har engasjert inkassobyrået Lindorff for å inndrive resten av kravet.

– Vi forventer at han skal betale siste andel, men stopper ikke kravprosessen før det har skjedd. Han har ikke kommet helt i mål, men vi har avtalt at siste betaling skal skje veldig raskt, sier Bjørnstad.

Geir Aune har lansert flere oljeserviceprosjekter de siste årene. Her er han fra Sparebank 1 Markets energikonferanse i slutten av februar i år, der han presenterte riggselskapet Production Drilling som styreformann for selskapet. Han ønsket å hente 2,9 milliarder kroner og notere det på OTC-listen.
Geir Aune har lansert flere oljeserviceprosjekter de siste årene. Her er han fra Sparebank 1 Markets energikonferanse i slutten av februar i år, der han presenterte riggselskapet Production Drilling som styreformann for selskapet. Han ønsket å hente 2,9 milliarder kroner og notere det på OTC-listen. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Ifølge Bjørnstad blir han koblet inn når kunder ikke gjør opp store fordringer som kravet mot Aune. Advokat-toppen sier Aune lovet å gjøre opp innen utløpet av september.

– Sånne store fordringer havner på min pult, særlig når det historisk sett har vært en god kunde som Geir har vært. Vi har ikke tatt oppdrag for ham siden denne saken dukket opp, men vi er absolutt på talefot og har forståelse for hans situasjon og er trygg på at dette kommer til å løse seg, sier Bjørnstad.

Ble begjært konkurs av Skatt øst

Aune har vært sentral i norsk olje- og oljeservice-bransje siden slutten av 80-tallet og startet allerede i 1986 et investeringsselskap sammen med finansmennene Jan Haudemann-Andersen og Tore Aksel Voldberg. Det er ikke første gang Aune har betalingsutfordringer. I 2013 ble hans selskap Blue Concept begjært konkurs av Skatt øst etter manglende betaling av et momskrav. Begjæringen ble imidlertid trukket rett før saken skulle opp i Oslo byfogdembete. Aune hadde den gang også betalingsanmerkninger på 87.000 kroner til Brønnøysund-registrene.

Aunes norske selskap Blue Concept har de siste årene gått med underskudd og hadde ved inngangen til 2019 3,6 millioner kroner i negativ egenkapital. Aune har nå utvandret fra Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.