Torsdag morgen kunne Norwegian melde fra om at konsernsjef Bjørn Kjos trekker seg fra sin stilling som konserndirektør etter 17 år i selskapet.

– Jeg tror ikke dette vil få noen store følger for selskapet, for på lang sikt er ikke dette noe negativt for Norwegian, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair.

– Geir Karlsen ble løftet frem på pressekonferansen i dag. Geir har god kontroll på den finansielle biten av selskapet og vet hva som skal til for at selskapet skal bli lønnsomt. Så jeg tror ikke markedet bør reagere negativt på at Kjos sier farvel til stillingen, sier Elnæs.

Hans Jørgen Elnæs, konsulent i konsulentselskapet Winair, holder en finger på at Geir Karlsen blir sittende.
Hans Jørgen Elnæs, konsulent i konsulentselskapet Winair, holder en finger på at Geir Karlsen blir sittende. (Foto: Per Thrana)

I pressemeldingen fra Norwegian ble det opplyst om at finansdirektør Geir Karlsen tar over stillingen som midlertidig konsernsjef frem til en ny sjef er valgt. Elnæs tror det blir snakk om mer enn en midlertidig ansettelse for Karlsen.

– Det som kom frem på konferansen i dag er at Geir Karlsen var Bjørn Kjos sitt førstevalg til å overta stillingen som konserndirektør, men det er ikke han som setter premissene, det er styret.

– Hvem tror du kommer til å overta stillingen til Kjos?

– Jeg holder en finger på Geir Karlsen. Han er en meget dyktig fyr og en god kandidat til stillingen.

Elnæs sier at det også er mulig at styret velger en kandidat fra utsiden av selskapet.

– En ekstern kandidat kan være hvem som helst fra både innland og utland, kanskje en person vi ikke har hørt om engang. Men hvis de velger en intern person som kjenner selskapet, tror jeg at Karlsen er den beste kandidaten.

Avtroppende konsernsjef Bjørn Kjos sier i en pressemelding torsdag morgen at den neste konsernsjefen har en «utrolig spennende jobb» i møte.

– Jeg har stor tillit til at styret kommer til å rekruttere en godt kvalifisert konsernsjef til å lede Norwegian videre sammen med resten av toppledelsen. Den neste konsernsjefen har en utrolig spennende jobb i vente og jeg er glad for at jeg nå kan gi stafettpinnen videre, mens jeg selv kan konsentrere meg om noen utvalgte prosjekter som vil være av stor betydning for Norwegian fremover, sier Kjos i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.