Soros Fund Management, fondet til investor og milliardær George Soros, har redusert mesteparten av sine veddemål på makrotrender og går således vekk fra strategien som gjorde ham til en milliardær.

Det melder Bloomberg Markets, som viser til kilder med kjennskap til saken.

Mindre å rutte med

Ifølge fondets investeringsdirektør Dawn Fitzpatrick er det rett og slett færre muligheter i makro. Hun har hentet tilbake penger som var plassert hos eksterne makroforvaltere og har i tillegg kuttet midlene til fondets interne team.

Fondets makro- og eiendomsvirksomhet har nå «knappe» 4,3 milliarder kroner å bruke på makroinvesteringer, mot 26 milliarder kroner i fjor. Dermed har makrodelen til Soros-fondet 21,7 milliarder kroner mindre å rutte med.

Fondet har ikke villet kommentere saken overfor Bloomberg.

Sliter med avkastning

Mangemilliardæren George Soros er født og oppvokst i Ungarn, men flyttet til London 23 år gammel, og siden til USA. Han fikk nettopp utmerkelsen «FT Person of the Year» for sitt filantropiske arbeid og hans arbeid for fred, frihet, demokrati og menneskerettigheter.

Soros ble verdenskjent da han sammen med hans sjefstrateg Stanley Druckenmiller senket det engelske pundet i 1992. De shortet pundet, og da det ble devaluert i 1992 falt verdien 15 prosent, og Soros og Druckenmiller tjente minst en milliard dollar.

I et intervju med Bloomberg Television denne uken sier Druckenmiller at det er veldig vanskelig å finne god avkastning om dagen.

– Jeg gjorde 30 prosent årlig i 30 år. Nå er vi ikke engang på den samme postadressen, ikke engang samme stat, spøker han om egen avkastning i år.

Druckenmiller karakteriserer aksjemarkedet som en stor luftspeiling og tror avkastningen på S&P 500-indeksen i USA i beste fall blir flat de neste fem årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Er det «Merry Christmas» – eller «Happy Holidays»?
DNs politiske julekalender | Luke 20: Krigen mot julen.
01:10
Publisert: