I en børsmelding onsdag formiddag melder spillselskapet Gaming Innovation Group (Gig) at det har inngått et forlik med britiske myndigheter etter brudd på reglene for hvitvasking og sosial ansvarlighet.

Det er datterselskapene Betit Operations Limited og MT SecureTrade Limited som har inngått forliket.

Ifølge meldingen innebærer forliket at de to selskapene til sammen må betale 2,45 millioner euro til veldedige organisasjoner som fremmer ansvarlig gambling. I norske kroner utgjør dette en utbetaling på over 24 millioner kroner med dagens valutakurs.

Gig-aksjen har falt over 75 prosent i verdi på Oslo Børs det siste året. Etter den første halvtimen av onsdagens handel er aksjen ned nær syv prosent.

– Tok umiddelbart grep

Regelbruddene forekom ifølge Gig i perioden mellom 2014 og 2017, og ble identifisert av den britiske gamblingkommisjonen, UK Gambling Commission.

– Hvert selskap erkjente svakheter i sin kontroll for å oppfylle krav til sosial ansvarlighet tidlig i Gambling Commission-prosessen, og tok umiddelbart grep for å håndtere avvikene i sine prosedyrer, sier Gig-sjef Robin Reed i en børsmelding.

Han påpeker at prosessen har vært preget av åpenhet og samarbeid. Spillselskapets raske tilpasning til kommisjonens påbud har ifølge Reed ført til at Gig unngår ytterligere sanksjoner.

Gig opplyser at det allerede i årsrapporten for 2018 ble gjort avsetninger for å dekke kostnadene ved forliket.

Gig hadde i første kvartal inntekter på 32,4 millioner euro, og et driftsresultat på minus 2,5 millioner euro. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.