– Det er nesten litt flaut å ha en slik bakgrunn i oppstartsverdenen, sier Murshid M. Ali (33).

Han tar en doktorgrad i økonomi ved Universitetet i Stavanger, har tidligere vært trainee ved den norske ambassaden i Saudi-Arabia og har studert i franske Grenoble. Også en annen av medgründerne, Michel van Tol, har doktorgrad i finansiell økonometri, og har arbeidet i hedgefondindustrien i London og USA i en årrekke.

– Det er usannsynlig at folk med slik akademisk bakgrunn skal være så naive å tro at man skal klare å forandre verden, gjøre den litt bedre, og dytte ned tunge vegger i finansverden, ler han.

– Men det er det vi vil.

Forsket på børser

Gjennom Huddlestock får småsparere mulighet til å gå sammen om å investere i store fond, der inngangsbilletten normalt er høy.

Det tre år gamle selskapet har utviklet en investeringsplattform der man velger hva slags strategi man vil ha for investeringen, mens profesjonelle investorer pitcher sine investeringsideer.

Huddlestock ble til etter at noen av gründerne, blant dem Ali, forsket på de største børsene i hele verden. De så at handlene utført på én og samme dag i større grad ble utført av roboter.

– Hvem eier algoritmene, hvem er det som bruker enorme ressurser på å bygge disse? Jo, det er hedgefond, som forvalter pengene til folk og store institusjoner. Industrien er bygd for dem som allerede har masse penger. Vår enkle visjon er å tilgjengeliggjøre den type investeringsstrategier til hvem som helst, sier Ali.

God tilbakemelding

Han sier tilbakemeldingen fra banker og investorer i blant annet London og Singapore har vært god.

– Tilbakemeldingene fra folk høyt opp i finansbransjen, er at det vi holder på med er unikt, og at det ikke finnes noen der ute per nå som gjør det vi gjør, sier han.

De møter motstand fra hedgefondforvaltere. Ali forteller at aktørene som selger algoritmer og investeringsstrategier til institusjonelle investorer gjerne skulle gjort det tilgjengelig for vanlige folk, men at det ikke har eksistert noen enkel og effektiv måte å gjøre dette på tidligere.

Vekt på design

For selgerne av ideene er det tilgangen til et nytt marked og prestasjonsbetaling som lokker, for kundene til Huddlestock er det muligheten til å få investere basert på strategier fra folk med stor kompetanse, som man ikke får tilgang på om man ikke allerede er rik.

– Vi gir vanlige folk enkelt tilgang til hedgefond, de får samme tilgang som de store gutta i London og på Wall Street har tilgang til.

Vi gir vanlige folk enkelt tilgang til hedgefond
Murshid M. Ali, gründer i Huddlestock Capital

Ali sier selskapet bruker mye tid på opplevelsen av tjenesten. Det skal være lett og intuitivt, og tilbakemeldinger fra drøyt 1500 brukerne er viktige.

– Vi tjener penger på plattformen, og regner med at vi går break-even i løpet av 2018.

Så langt har Huddlestock hentet inn 15 millioner kroner i privat kapital, og neste år regner han med å hente inn penger i en ny runde.

– Det er en blanding av «friends and fools and families», som man sier.(Vilkår)

Homofile bevæpner seg i USA
I Rochester har en liten gruppe startet våpenklubben Trigger Warning Queer & Trans gun club. - Jeg vil at hvit overmakt og neo-nazister skal vite at skeive mennesker tar nødvendige skritt for å beskytte seg selv, sier Jake Allen i klubben.
02:10
Publisert: