Bjørn Rune Gjelsten flytter over 16 milliarder til Sveits. Det er datteren Ingrid Gjelsten som har flyttet til Sveits, samtidig som hun arver rundt 80 prosent av Gjelsten-imperiet, skriver Finansavisen.

Bjørn Rune Gjelsten sier valget ble tatt som en direkte konsekvens av de økte skattene i Norge.

– I 2021 betalte jeg 205 millioner i privat skatt, nærmere 600.000 per dag, eller 25.000 per time, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Dette er uforsvarlig over tid, sier Bjørn Rune Gjelsten til avisen.

Bjørn Rune Gjelsten sto oppført med 2,2 milliarder kroner i ligningsformue i 2021. Ligningsinntekten var på nesten 600 millioner kroner.

DN har ikke lyktes med å få kontakt med Bjørn Rune Gjelsten.

Foretar generasjonsskifte

Han flytter ikke selv til Sveits, men sier at han har valgt å foreta generasjonsskiftet tidligere enn planlagt.

– Jeg var tvunget til å ta ansvar, og har valgt å flytte deler av eierskapet ut, og å redusere behovet for å «tappe» selskapet for store utbytter for å betale skatt, sier han.

Her er datteren Ingrid Gjelsten sammen med foreldrene under NM finalen på Ullevaal stadion i 2014.
Her er datteren Ingrid Gjelsten sammen med foreldrene under NM finalen på Ullevaal stadion i 2014. (Foto: Lise Åserud/NTB)

Datteren har de siste to årene bodd i Belgia og satset stort på sprangridning.

DN møtte Ingrid under Global Champions League i Monaco i 2017, hvor hun konkurrerte i seriens mindre klasser i en alder av 15 år.

Ingrid Gjelsten konkurrerte i Longines Global Champions Tour i Monaco 2017.
Ingrid Gjelsten konkurrerte i Longines Global Champions Tour i Monaco 2017. (Foto: Lars Petter Pettersen)

Rundet én milliard i overskudd i 2021

Tallene fra 2021 viser det var et godt år for investeringsselskapet Gjelsten Holding som eies av milliardæren Bjørn Rune Gjelsten. I 2021 gikk selskapet for første gang med milliardoverskudd.

Gjelsten, som er inne i alt fra sportsutstyr og interiør til boligutvikling og kreftvaksiner, endte med et resultat før skatt på 1046 millioner kroner. En solid oppgang fra 2020 da selskapet tjente 812 millioner kroner.

Gjelsten eier 47 prosent av Sport Holding som består av sportskjedene Sport 1, Intersport, Anton Sport og Löplabbet, samt Sportsnett og Milslukern. I tillegg kjøpte Sport Holding kles- og utstyrsmerket Bergans i 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.