I februar i fjor kastet det over det over 200 år gamle forsikringsselskapet seg inn i markedet for eiendomsmegling. Målet var å utfordrere eiendomsmeglerbransjen med nye innovative og digitale løsninger.

– Det er forunderlig at dette markedet ikke er mer modernisert, sa konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensdige Forsikring til DN den gang.

Et drøyt år etter lanseringen kan kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige bekrefte at denne forretningsvirksomheten er innstilt.

– Vi har avsluttet all forretning i selskapet inntil videre, sier han.

Digital løsning sliter

Selskapet har slitt med å oppnå tilfredsstillende salgsvolum.

– Markedet for å selge boliger via enkle digitale løsninger er fortsatt svært lite i Norge. Boligselgere virker i stor grad villige til å betale den ekstra kostnaden det medfører å benytte seg av tradisjonelle eiendomsmeglertjenester, skriver Thoresen.

Gjensidige Eiendomsmegling as (tidligere Gjensidige Bolighandel as) stopper nå signering av nye oppdrag. De eksisterende oppdragene vil avsluttes enten ved at boligene som allerede er inne selges eller at oppdragsavtalen avsluttes i samråd med kunden.

Gjensidige Eiendomsmegling vil ikke bli lagt ned, men Gjensidige vil i tiden fremover vurdere i hvilken form selskapet eventuelt vil bli videreført.

Fot tidlig ute

Tjenesten er justert betydelig siden den ble lansert i februar i fjor. Ifølge Gjensidige var de litt tidlig ute i markedet med den nye løsningen, som var mer eller mindre selvbetjent og dermed skulle være mellom 40 til 60 prosent rimeligere enn tradisjonelle eiendomsmeglertjenester.

– Av alle boliger til salgs på Finn selges fortsatt under ett prosent av boligene gjennom selskaper som tilbyr mer eller mindre selvbetjent eiendomsmegling, sier Øystein Thoresen.

Gjensidige Bolighandel, som det het i starten, skulle kun hjelpe til med budrunden og oppgjøret, og så skulle kundene kunne betale for eventuelle tilleggstjenester. På den måten ønsket de å tilby eiendomsmeglertjenester langt rimeligere enn i dag.

Tilstandsgaranti videreføres

Ett av hovedelementene med den nye eiendomsmeglingstjenesten var forsikringen «Tilstandsgaranti». Her kunne kundene få utbedret skjulte feil og mangler i fem år etter salget, mot en egenandel.

Det er boligselger som kjøper forsikringen gjennom boligsalget, men boligkjøper dekkes også gjennom garantien på fem år.

I forbindelse med at Stortinget tidligere i år valgte å endre avhendingsloven som regulerer bolighandelen i Norge, har Gjensidige ifølge Thoresen fått flere henvendelser som ønsker å tilby Gjensidiges produkt til eksterne eiendomsmeglere.

– Gjensidige Bolighandel vil være vårt utgangspunkt for distribusjon av Tilstandsgaranti til eksterne meglere, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.