Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1,5 milliarder kroner for andre kvartal, mot 1,7 milliarder kroner samme periode ifjor. 

På forhånd var det ventet et resultat på 1,59 milliarder kroner, ifølge estimater TDN Finans har hentet inn fra 14 analytikere. 

 - Vi leverer nok et godt resultat i et marked preget av sterk konkurranse. Optimalisering av driften er viktigere enn noen sinne, og vi legger ned mye arbeid i digitalisering og innovasjon for å sikre de beste kundeopplevelsene, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad. 

Verdensrekord i skadeoppgjør

Gjensidige har - i likhet med andre finansselskaper - trappet kraftig opp på investeringer i  digitalisering og it det siste året. Baastad startet jakten på 40 nye it-hoder i april. Selskapet har allerede kommet langt innen digitalisering, og har lansert en helteknologisk skade- og takseringsprosess ved bilskader.

Nå mener selskapet at de har satt verdensrekord i raskt skadeoppgjør, og går for en notering i Guinness rekordbok.

–Tidligere hadde det amerikanske forsikringsselskapet Lemonade rekorden på tre sekunder. De utfordret resten av forsikringsbransjen til å ta rekorden. Og Gjensidige har nå tatt den, sier Leiro Baastad. 

Utbetaling etter 1,6 sekunder

I Gjensidiges skadeapp tar det nå rekordraske 1,6 sekunder fra en reiseskade er meldt inn til den er sendt til utbetaling. 

– Rent praktisk foregår det slik at rett etter meldingen er sendt går dataene gjennom en regelmotor som avklarer dekning opp mot forsikringsvilkår, sjekker kundedata og skadedata og kalkulerer erstatningssummen. Når alt dette er ok får kunden en melding om at skaden er ferdigbehandlet og at erstatningssummen er utbetalt, sier Leiro Baastad.

Gjensidige er nå i kontakt med Guinness rekordboks redaksjon for å få rekorden registrert i neste utgave av boken. (Vilkår)