Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 726,8 millioner kroner første kvartal, mot 1365 millioner kroner i samme periode i fjor. På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 997 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Krevende værforhold

Det er en tøff vinter som legger en kald hånd på resultatet til Gjensidige.

– Resultatet ble betydelig påvirket av krevende værforhold i Norge og ustabile kapitalmarkeder. Vi er glad for å se at virksomheten i Danmark, Sverige og Baltikum leverte betydelig resultatforbedring, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 411,2 millioner kroner, ned 300 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

Værrelaterte skader i kvartalet anslås å ha vært rundt 250–300 millioner kroner høyere enn historisk gjennomsnitt for første kvartal i Norge, ifølge resultatrapporten.

Den såkalte combined ratio, altså hvor mye selskapet må betale ut i erstatning i forhold til hvor mye inntekter de har, endte på 93,3 i kvartalet. Det er godt over nivået på 86,6 i samme periode i fjor.

Fra underskudd til overskudd utenfor Norge

Gjensidige økte inntektene med 400 millioner kroner, til 5,9 milliarder i kvartalet. Selskapets virksomhet i Danmark, Sverige og i Baltikum leverte overskudd på mellom 10 og 86 millioner kroner i kvartalet. Det er en betydelig forbedring siden i fjor da alle landene endte med underskudd i første kvartal.

Gjensidiges pensjon- og bankvirksomhet leverte på nivå med samme kvartal i fjor, med resultater på henholdsvis 32 og 122 millioner kroner.

Ifølge TDN Direkt har to analytikere har kjøps- eller overvektsanbefaling på Gjensidige Forsikring-aksjen, fem anbefaler hold og to anbefaler salg/undervekt. Gjennomsnittlig kursmål er 151 kroner. Tirsdag ble aksjen omsatt for i overkant av 138 kroner på Oslo Børs. (Vilkår)

Taxfree står for godt over halvparten av Oslo lufthavns kommersielle inntekter – mye fordi du handler mer enn du tror.
Vi sjekket reisendes handlelister mot kassalappen.
01:00
Publisert: