En anonym budgiver betalte 2,7 millioner dollar, rundt 23 millioner kroner i den årlige auksjonsrunden for en lunsj med investorlegenden Warren Buffett (86), skriver Financial Times. «Orakelet fra Omaha» som han ofte omtales som, er flere ganger blitt kåret til verdens rikeste mann, og ligger nå på en komfortabel annenplass på Forbes' sin rikingliste, like under Microsoft-grunnlegger Bill Gates og like over Amazon-grunnlegger Jeff Bezos. 

Har samlet inn 25 mill. dollar

Buffett er en velkjent filantrop og lovet i 2006 å gradvis kvitte seg med formuen sin, og donere bort enorme summer til veldedighet. Pengene fra lunsjen går til den San Francisco-baserte veldedighetsorganisasjonen Glide Foundation som jobber for å bedre vilkårene til byens fattige og hjemløse. 

Den årlige auksjonen for en lunsj med milliardærinvestoren har over de siste 18 årene samlet inn over 25 millioner dollar, rundt 213 millioner kroner.

Buffett tok over tekstilfabrikken Berkshire Hathaway på 60-tallet, gjorde det om til et holdingselskap som over årene har vokst til et konglomerat som forvalter verdier for 620 milliarder dollar, tilsvarende 5282 milliarder kroner. 

Buffett selv har en formue på 76,2 milliarder dollar, og har så langt gitt 28,5 milliarder dollar til veldedighet. 

Dyrt jobbintervju

Prisen på lunsjen, der vinneren for øvrig kan ta med inntil syv venner, har steget de siste årene. I 2008 kostet en buffet med Buffett i underkant av én million dollar.

Amerikaneren Ted Weschler (53) betalte over 32 millioner kroner for to «jobbintervjuer» med investorlegenden.

Weschler vant nemlig vant nemlig auksjonen både i 2010 og 2011, med bud på over 2,6 millioner dollar, eller 16 millioner kroner, begge år. Han ble ansatt av Buffett etter de to møtene, og jobber i dag i Berkshire Hathaway-ledelsen der han forvalter en del av Berkshires aksjeportefølje for over ti milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nato-sjefen: – Terror er blitt en alvorlig trussel for oss alle
Jens Stoltenberg turnerer Amerika for å bygge opp det Donald Trump river ned.
01:44
Publisert: