– Jeg er veldig imponert over gründerne i Gobi. De er jævla dyktige folk.

Det sier gründer og investor Morten Klein, som har tatt seg noen minutter pause fra pokerspillingen under et nordiske mesterskapet i poker i København for å ta en prat med DN.'

Klein har opparbeidet seg en formue på rundt en milliard kroner etter investeringer i spillindustrien.

Gobi er et teknologiselskap grunnlagt av NTNU-studenter i 2015. Selskapet har spesialisert seg på utvikling av story-teknologi – korte videosnutter som kan legges i sekvenser. Mange kjenner nok denne teknologien best fra de sosiale medieplattformene Instagram og Snapchat, men også Facebook har hevet seg på trenden den siste tiden.

Nå går Morten Klein inn med 10 millioner i selskapet, gjennom investeringsselskapet sitt Klein Invest as. Med det får han en eierandel på 20 prosent.

Det verdsetter Gobi til 50 millioner kroner. Det er over 50 millioner mindre enn for to år siden, da selskapet var verdsatt til 124 millioner.

«Data er det nye gullet»

Klein ser på Gobis story-teknologi som unik.

– Vi har i lang tid hatt fokus på teknologiselskaper som er litt fremtidsrettede. Vi har kjøpt mye reklame gjennom selskapene vi er involvert i, og da har vi sett at ting forandrer seg litt. Nå er det kommunikasjon gjennom video som gjelder, sier han.

Gobis teknologi gir bedrifter mulighet til å lage «stories» på sin egen plattform, fremfor å bruke plattformen til giganter som Instagram, Facebook og Snapchat.

Gobi har satset stort på story-teknologi de siste årene. Her fra et møte med statsminister Erna Solberg i 2017. Fra venstre: Stian Peder Berge, Petter Vistung Fredriksen, Tormod Haugland, Lars Erik Fagernæs, Erna Solberg, Magnus Oulie, Kristoffer Lande, Ludvig Samuelsen Jordet, Andreas Øgaard, Elias Bruholt, Tormod Haugland og Emma Mathisen Grønningen.
Gobi har satset stort på story-teknologi de siste årene. Her fra et møte med statsminister Erna Solberg i 2017. Fra venstre: Stian Peder Berge, Petter Vistung Fredriksen, Tormod Haugland, Lars Erik Fagernæs, Erna Solberg, Magnus Oulie, Kristoffer Lande, Ludvig Samuelsen Jordet, Andreas Øgaard, Elias Bruholt, Tormod Haugland og Emma Mathisen Grønningen. (Foto: Gorm K. Gaare)

– I alle tider har selskaper jobbet for giganter som Facebook og Google, og sørget for at de er blitt verdensmestre på data. I min verden er data det nye gullet. Det tror jeg selskapene blir klar over nå, og ved å få kundene inn på sin egen plattform er det de som samler data. Da blir det Google og Facebook som jobber for dem, og ikke omvendt, sier Klein.

Han har tro på at Gobi kan bli store, også utenfor landegrensene.

– Jeg er veldig opptatt av story-formatet. Nå er det ikke sånn at jeg er veldig aktiv på Facebook eller Instagram selv, men vi vet at det er «stories» som gjelder. Vi vet at nordmenn kanskje er lengst fremme i å bruke formatet, og da kan det spre seg til resten av verden. Og da tror vi på Gobi. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.