Oslo Børs utviklet seg noe bedre enn de fleste andre europeiske børsene tirsdag, løftet av oppgang i oljeprisen fra fredag ettermiddag.

Nordsjøolje ble tirsdag ettermiddag handlet for rundt 55,7 dollar fatet, opp fra om lag 54,9 dollar fatet da Oslo Børs stengte fredag ettermiddag.

«Julen er overstått på de finansielle markedene, men dagene frem mot nyttår vil fortsatt være preget av en lavere handelsaktivitet enn det man ellers ser», skriver Nordea Markets i en oppdatering tirsdag.

Meglerhuset mener det vil være størst fokus på banksektoren og ikke minst den italienske, der Italias tredje største bank, Monte dei Paschi, ikke har klart å få inn den nødvendige kapitalen via de tradisjonelle kanalene.

«Det betyr at flere av bankens obligasjonseiere må innstille seg på å bidra sammen med regjeringen for å redde banken», skriver Nordea Markets.

Mandag kveld ble det kjent at Den europeiske sentralbanken (ESB) mener at Monte dei Paschis kapitalbehov har steget til 8,8 milliarder euro, fra tidligere fem milliarder euro. I forrige uke godkjente myndighetene i Italia et bankredningsfond på 20 milliarder euro.

«Monte dei Paschi kommer formodentlig til å bruke store deler av denne pakken etter at det kom frem at den europeiske sentralbanken mener at likviditetssituasjonen i banken er verre enn først antatt», skriver Nordea Markets.

Tørrlastrederiaksjen Golden Ocean steg 5,6 prosent tirsdag etter å ha sluttet opp 4,5 prosent fredag.

Analytiker Jørgen Lian i DNB Markets sier til TDN Finans at investorer hopper på og ønsker å være i forkant av den rateoppgangen man kan vente i 2017.

- Vi oppgraderte anbefalingen på aksjen til kjøp for to uker siden. Forventningen om appresiering i skipsverdiene, som følge av bedrede markedsforhold i tørrbulk utover 2017, er nok det som driver kursene på tørrbulkaksjene, sier han til TDN Finans.

Lian legger til at meglerhuset venter et svakt førstekvartal for tørrbulkmarkedet generelt, men at det vil bedres utover i 2017.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,58 prosent til 683,65 poeng, omsatt for 1.184 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert:
Dette er LA-politiets spesielle metode for å bekjempe kriminalitet
DN ble med politiet i LA ut på jobb.
00:38
Publisert: