Etter å ha steget 0,9 prosent mandag på høyere oljepriser som følge av økt optimisme til en avtale for kutt i Opecs oljeproduksjon, steg Oslo Børs videre tirsdag og endte opp nye 0,6 poeng.

Prisen på Brent-olje steg til rett oppunder 50 dollar fatet tidligere i dag, rundt 1,60 dollar høyere enn da Oslo Børs stengte i går. Deler av oppgangen kom etter en Opec-delegat fra Nigeria sa til Bloomberg News at det ventes at detaljene i Opec-avtalen vil ferdigstilles i dag, men prisene har utover dagen falt noe tilbake.

Delegaten fra Nigeria sa også at alle Opec-medlemslandene «er om bord» i avtalen. Samtidig har Irak uttalt at landet burde fritas fra kuttkrav på grunn av den pågående kampen mot IS.

Energisektoren ledet an utviklingen på Oslo Børs, der Statoil var opp én prosent og Aker BP var svakt opp.

Seadrill  var opp 9,3 prosent til 21,3 kroner per aksje etter at selskapet la frem sin tredjekvartalsrapport, hvor tallene stort sett var en del bedre enn ventet.

Selskapet, som er midt i en komplisert finansiell restrukturering, rapporterte et driftsresultat på 247 millioner dollar for kvartalet, mot ventet 206 millioner dollar. For helåret 2016 guidet selskapet også et totalt driftsresultat på om lag 1.085 millioner dollar, mot ventet 1.040 millioner dollar i forkant av rapporten.

Rigganalytiker Janne Kvernland i Nordea Markets skriver i et kundenotat at de bedre enn ventede resultatene er en konsekvens av at Seadrill har kuttet kostnadene mer enn ventet, men at det ikke var så mye annet nytt.

«Markedskommentarene var dempede, som ventet, og ordrebeholdningen fortsetter å falle. Ingen ny informasjon ble gitt på den kommende restruktureringen. Vi vurderer som en ikke-hendelse», skriver Kvernland.

Hun sa til TDN Finans at hun ikke så noen grunn til at aksjen skulle stige i dag.

Tørrbulkrederiet Golden Ocean Group, som i likhet med Seadrill også er dominert av John Fredriksen, la frem tredjekvartalstall i dag som var mindre svake enn analytikerne ventet i forkant. Med kostnader som ventet, mener analytikerne at de forholdsvis gode tallene var drevet av bedre realiserte spotrater enn ventet.

Analytiker Jonathan Staubo i Fearnley Securities sier til TDN Finans at han er meget positiv til utsiktene for bulkmarkedet og at han venter videre etterspørselsvekst fordi Kina erstatter egen produksjon av jernmalm og kull med importer av høyere kvalitet.

-I det korte bildet ser vi nedside for det fysiske markedet inn i første kvartal, på linje med et normalt sesongmønster der kinesisk etterspørsel avtar frem mot kinesisk nyttår. Aksjen kan svekke seg noe i tråd med markedet inn i første kvartal, hvilket vi mener vil være en ypperlig kjøpsmulighet, sier Staubo, som forventer å oppjustere estimatene for fjerde kvartal gitt den sterkere markedsutviklingen.

Clarksons Platou Securities kalkulerer at Golden Oceans panamax-flåte hadde en inntjening på rundt 10.000 dollar pr dag i tredje kvartal, mot markedsrater i kvartaler på 5.500 dollar. Meglerhuset fremhever også at rederiet har god likviditet, og at denne kan bedres ytterligere ved behov.

Danske Bank Markets venter ikke å gjøre store endringer i estimatene som følge av tredjekvartalsrapporten, men tror konsensusestimatene løftes basert på oppgangen i capesize- og panamaxratene.

Danske Bank, Clarksons Platou og Fearnley har alle kjøpsanbefaling på Golden Ocean-aksjen.

Golden Ocean var opp  2,2 prosent til 37  kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 0,56 prosent til 657,1 poeng, omsatt for omlag tre milliarder kroner.

Trump om sine første 100 dager som president
USAs neste president Donald Trump sier han vil skrote handelsavtalen TPP på sin første dag i Det hvite hus. Mandag publiserte han denne videoen der han forteller om sine prioriteringer de første 100 dagene som president.
02:37
Publisert:
Nye norske sedler: - Du skylder meg en torsk
Norges neste serie med sedler er ferdig designet og stilles ut av Norges Bank. Temaet for sedlene er havet og å ha ikoniske motiver på kontantene folk kan betale med i fremtiden.
01:42
Publisert: