Påtroppende Goldman Sachs-sjef David M. Salomon (56) er gjennom ferske stillingssutnevnelser i ferd med å dreie maktbalansen i meglerhuset bort fra tradingvirksomheten, skriver The Wall Street Journal fredag.

Salomon, som 1. oktober erstatter Lloyd Blankfein som toppsjef i den amerikanske meglerkjempen, utnevnte torsdag John Waldron (49) som sin nestkommanderende.

Waldron, som co-leder investeringsbankvirksomheten, går inn som Salomons stedfortreder, og blir meglerhusets daglige leder og driftsdirektør (COO).

John Waldron co-leder Goldman Sachs' investeringsbankvirksomhet.
John Waldron co-leder Goldman Sachs' investeringsbankvirksomhet. (Foto: Mike Blake/Reuters)

Stephen Scherr (54), som, har hatt ansvar for Goldmans ordinære bankvirksomhet, herunder private banking og kredittkort, tar over som finansdirektør (CFO).

Han erstatter dermed Martin Chavez, som kun har vært i stillingen i et drøyt år, ifølge WSJ. Chavez vil gå tilbake til tradingvirksomheten, som han vil dele lederskapet av.

Både Waldron og Scherr kommer fra investeringsbankvirksomheten, som primært driver selskapsrådgivning i forbindelse med fusjoner og oppkjøp, børsnoteringer og andre transaksjoner. Nær samtlige av alle traderne og selgerne som Blankfein i sin tid utnevnte til toppjobbene er borte, ifølge WSJ.

Leder-utnevnelsene anses så også som et slag mot Goldmans tradingvirksomhet, som har slitt med inntjeningen etter finanskrisen.

Det hører også med til historien at Blankfeins reise til toppen startet da han som metalltrader nøt godt av råvareboomen på 2000-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32 Min
Publisert: