Den amerikanske investeringsbanken overgikk forventningene fra Wall Street, og endte med 3,95 dollar per aksje i årets andre kvartal. Forventningen var på 3,43 dollar per aksje, skriver Business Insider.

Driftsinntektene ble også høyere enn det analytikerne forventet med totalt 7,89 milliarder dollar, står det i kvartalsrapporten.

Problemet for Goldman dukket blant annet opp i avdelingen som jobber med trading av renter, råvarer og valuta. Der falt inntektene 40 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2016.

«Vi produserte inntektsvekst og forbedret lønnsomhet for første halvdel av 2017, noe som reflekterer både mangfoldet og styrken i vår globale forretninger», sier administrerende direktør Lloyd Blankfein i en uttalelse.

Ulike prestasjoner

Resultatet til Goldman Sachs var preget av de ulike prestasjonene i bankens forskjellige avdelinger. «Handelsfirmaet Goldman Sachs hadde ikke et godt kvartal, men investoren Goldman Sachs hadde et stort et», melder The Wall Street Journal.

Finansavisen skriver at resultatet trolig vil gi Goldman mer kritikk for å ikke ha respondert raskt nok til et endret marked og nye preferanser hos investorene.

Goldman Sachs var tidligere kjent som aksje-kongen på Wall Street, men har ifølge The Wall Street Journal mistet kronen til Morgan Stanley, som siden 2014 har klatret forbi.

Flere banker leverer

Tidligere i juli var det flere banker som leverte gode resultater. JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup gjorde alle det bedre enn forventet, ifølge Business Insider. Blant annet satte JPMorgan rekord for inntekt fra kommersielle bankvirksomheter og formuesforvaltning.

Også Bank of America la frem sin kvartalsrapport tirsdag, og gjorde det bedre enn forventet.

Administrerende direktør i Bank of America, Brian Moynihan, sa at det var en milepæl for banken, ifølge Reuters.

Bank of America hadde en nettoprofitt på 4,9 milliarder dollar i andre kvartal. Det er 11 prosent høyere enn i samme periode i fjor, skriver BBC.(Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: