Goldman Sachs, en av verdens største og mest kjente banker, ble onsdag saksøkt av en av bankens tidligere ledere, anklaget for homofobi og seksuell diskriminering.

William Littleton (31) jobbet Goldman i åtte år, de siste årene som «vice president» i strategigruppen for produkter. I januar fikk han sparken fra Goldman, og i søksmålet fremkommer det at Littleton mener han nærmest ut av det blå fikk sparken etter å ha klaget til hr-avdelingen om diskriminering i to år.

Hørtes «for homo ut»

Søksmålet er gjengitt av en rekke amerikanske medier, deriblant Financial Times, Bloomberg og New York Post.

I søksmålet trekkes det ifølge avisene frem en episode i 2014 hvor Littleton ble bedt om å forlate en telefonkonferanse med en av bankens kunder. Det skal senere ha blitt forklart at moderatoren ville at Littleton skulle gå fordi han hørtes «for homo ut».

Søksmålet sier at Littleton varslet om kommentaren til sin sjef på det tidspunktet, Sirion Skulpone. Hun skal angivelig ha fortalt ham at «det var kjipt», men ikke fulgt opp saken videre, ifølge Financial Times.

Ifølge søksmålet skal en annen overordnet en gang spurt Littleton om følgende:

«Hva er galt med deg? Oppfører du deg på denne måten fordi du er homo?», skriver Bloomberg.

Goldman: Grunnløse påstander

Goldman Sachs har i en uttalelse sagt at påstandene er grunnløse.

«Goldman Sachs har en bevist forpliktelse til mangfold og vi er stolt av det levende og varierte LGBTQ-fellesskapet i bedriften», heter det i uttalelsen.

LGBTQ står for «lesbian, gay, bisexual, transgender og queer og questioning».

I søksmålet sier Littleton at hans lønn stagnerte og at en av sjefene hans foreslo at han burde søke seg til en annen avdeling i Goldman etter at han varslet om forholdene til hr-avdelingen.

Da han var igjennom en årlig vurdering i 2018 ble han kritisert for inkonsekvente leveringer og Littletons sjef bemerket at hans «fokus og engasjement» over de siste årene hadde falt. I januar i år ble han avskjediget på grunn av dette, ifølge søksmålet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.