Med driftsinntekter på rett i overkant av 40 milliarder dollar forrige kvartal, altså omkring 360 milliarder norske kroner, har Googles eierselskap Alphabeth økt sine samlede inntekter med 20 prosent sammenliknet med samme periode året før.

Det ga et resultat på 9,18 milliarder dollar, når utgifter ble trukket fra.

Likevel er ikke resultatet like sterkt som spådd i forkant. Resultatet gir en verdi på 10,12 dollar per aksje, som er lavere enn analytikere forventet før resultatslippet. I stedet var verdien estimert til å ligge på 12,42 dollar.

Videre falt aksjen med fire prosent, etter at resultatene ble lagt frem rett over klokken ni norsk tid. Det melder CNBC.

Nettstedet melder videre at Alphabet derimot møtte investorenes forventninger på en svært viktig indikator for selskapet: de såkalte trafikkostnadene. Det er det selskapet betaler for at kunder som Apple skal geleide sine brukere til Google som søkemotor.

Ifølge kvartalstallene kjøpte Alphabet trafikkhjelp for 7,49, mot forventede 7,48 milliarder dollar.

I forbindelse med fremleggelsen av tallene, har det tidligere mandag vært skrevet i flere amerikanske medier at Alphabet er i samtaler med smartklokkeprodusenten Fitbit om et mulig oppkjøp.

Det er imidlertid ikke bekreftet fra selskapene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.